spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sorin Radu, rectorul ULBS, îndeamnă studenții să evite Tik Tok și Instagram

Știri din Județ

Publicitate

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), profesorul Sorin Radu, i-a îndemnat pe cei 15.000 de studenţi să înveţe ca să îşi facă un viitor şi să nu citească doar mesajele de pe TikTok şi Instagram, chiar dacă municipiul a fost declarat recent „cel mai instagramabil oraş al ţării”.


„Sfatul meu ca rector este acela de a valorifica acest timp de aur pe care îl aveţi înainte şi de a rămâne atenţi la toate oportunităţile de studiu care vă apar în cale. Iar ca istoric, vă sfătuiesc să profitaţi din plin de şansa de a studia într-un oraş multicultural, aşa cum este Sibiul. Perfecţionaţi-vă cunoştinţele de limbi străine ca să puteţi avea acces la cercetarea internaţională şi nu vă limitaţi la vocabularul, la conţinutul de pe TikTok şi Instagram. Studenţia este şansa voastră de a umple cu conţinut propria viaţă, iar aceasta înseamnă responsabilitate individuală, curiozitate intelectuală şi gândire critică. Şi dacă tot am amintit de social media, Sibiul a fost declarat recent cel mai instagramabil oraş al ţării. Deci aţi fost inspiraţi în alegerea dumneavoastră”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu, la deschiderea anului universitar.

Sorin Radu le-a spus studenţilor că ULBS este o universitate europeană, unde au şansa să participe la schimburi academice internaţionale.

„Dragi studenţii ai anului întâi, dacă aţi văzut în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu calea de a vă îndeplini un vis, atunci să ştiţi că aţi ales calea potrivită. Am pregătit pentru voi programe de studiu care ţin pasul cu dezvoltarea pieţei muncii, muncii şi mai ales, ne-am preocupat ca educaţia voastră academică să includă şi repere internaţionale. Sunt fericit să spun astăzi, în Piaţa Mare, locul în care, cu patru ani în urmă, a găzduit summitul european, că şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, este o universitate europeană. Apartenenţa la alianţa Forthem, alături de alte opt universităţi din ţări europene, ne dă şansa unor schimburi academice şi culturale fără precedent. Prezenţa noastră constantă în ultimii doi ani în clasamentele internaţionale ale universităţilor din întreaga lume confirmă faptul că am făcut paşi siguri şi sănătoşi în crearea unui mediu academic bazat pe meritocraţie. Şi la nivel naţional avem un cuvânt de spus. Suntem parte din Consorţiul Universitaria, alături de universităţi prestigioase din România, iar acest fapt nu este doar o chestiune de reputaţie, ci se reflectă în modul real, în creşterea calităţii actului educaţional la universitate. Aţi venit aici ca să vă găsiţi drumul, ca să vă maximizaţi potenţialul, ca să definiţi, să vă definiţi identitatea”, a mai spus rectorul ULBS, Sorin Radu.

Rectorul sibian a precizat că la ULBS sunt peste 5.100 de studenţi în anul I, printre care 30 de olimpici şi în total sunt în jur de 15.000 de studenţi.

Deschiderea anului universitar a avut loc în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, unde au fost prezenţi studenţi de la academia militară şi universitatea de stat din municipiu, ULBS.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă