spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sute de studenți au umplut astăzi Piața Mare din Sibiu, la deschiderea oficială a noului an universitar

Știri din Județ

Publicitate

Sute de studenți au umplut astăzi Piața Mare, la deschiderea oficială a noului an universitar, organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.


La eveniment au vorbit rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu,  prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Academiei Forțelor Terestre, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, ÎPS Laurențiu Streza,  Mitropolitul Ardealului, viceprimarul Municipiului Sibiu, doamna Corina Bokor, presedinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean și prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu. Partenerii acestei ediții au fost companiile Continental Sibiu  și Aria Sibiu.

Prezentatorii festivității „Toamna studențească” au venit tot din rândul studenților: Radu și Crina sunt studenți ai anului III, Facultatea de Litere și Arte, secția Artele Spectacolului- Actorie, clasa lect. univ. dr. Ofelia Popii. Un moment important al evenimentului a fost recunoașterea meritelor studenților care au obținut  rezultate deosebite în cei patru ani de liceu. Astfel, Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu va recompensa 30 de studenți  care au decis să își continue studiile la universiatea sibiană. Și primii trei studenți admiși la fiecăre facultate au fost premiați, cu câte un abonament valabil timp de 1 lună la sport și spa, oferit de Aria Sibiu.

Și pentru că evenimentul le-a fost dedicat în totalitate, la microfon au urcat pe rând  și reprezentanții celor două universități, două studente în anul I, care au împărtăsit din emoția acestui nou început.

Festivitatea s-a încheiat cu un recital muzical susținut de Band of Brothers&Sisters, al Academiei Forțelor Terestre.

În anul universitar 2023-2024, totalul studenților admiși la ULBS în programele de licență, master și doctorat, formele IF, ID/IFR este de peste 5000, în creștere față de anul precedent. Mai multe detalii despre rezultatele admiterii sunt disponibile aici: https://senat.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/280923/6_Rezultate%20Admitere%20ULBS%202023_Senat_sept2023.pdf

Pentru studenții anului I, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a pregătit  în perioada 2-6 octombrie o Săptămână de Orientare, cu scopul de a îi familiariza pe aceștia cu programele de studii, structura facultății, centrele suport, dar și de a îi introduce în atmosfera Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă