spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Incident la meciul Măgura Cisnădie și Râmnicu Vâlcea. Jandarmii au folosit spray-ul lacrimogen

Știri din Județ

Publicitate

Situație tensionată în cadrul meciului de handbal CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea, jucat în această seară în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie.


Conform jandarmeriei Sibiu, suporterii echipei câștigătoare, manifestându-și euforic bucuria câștigului, au început să trăgă de plasa de siguranță care desparte terenul de joc de tribune, în încercarea de a intra pe teren. La acel moment, doi reprezentanți ai Poliției Locale Cisnădie care se aflau în zona plasei de protecție, au cerut sprijinul jandarmilor, întrucât situația escaladase.

La această ora este în desfășurare o anchetă, deoarece jandarmii sibieni au folosit spray-ul lacrimogen pe suporteri. În urma acțiunii, o minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta era însoțită de tatăl său, suporter care făcea parte din acel grup.

„Forțele de ordine așa tratează oaspeții la Cisnădie, spray lacrimogen în fața unui copil !” au scris pe Facebook cei de la SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin

VIDEO Haine Sport Originale Valcea

Precizările Jandarmeriei SIBIU

„Jandarmii s-au deplasat în zona respectiva și le-au pus in vedere suporterilor că există riscul ca plasa să se rupă si astfel viața lor si a celorlați participanți să fie pusă in pericol. Suporterii deveniseră foarte agresivi, adresând injurii și amenințări forțelor de ordine. Din grupul de aproximativ 30 de suporteri violenți, jandarmii au reușit să il extragă pe liderul galeriei, moment în care ceilalți au devenit agresivi, împingând forțele de ordine, jandarmii fiind nevoiți să folosească spray-ul de mână iritantlacrimogen pe care îl aveau în dotare. Minora a fost scoasă în afara sălii, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Menționăm faptul că forțele de ordine au evacuat în mod controlat și celelalte persoane din sală, iar suporterii violenți au fost conduși in afara arenei sportive pentru a fi identificați. În perioada imediat următoare, vor fi analizate toate imaginile si înregistrările pe care le avem la dispoziție, pentru stabilirea identității persoanelor care au comis fapte antisociale, in vederea aplicării măsurilor ce se impun. Precizăm faptul că inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a dispus măsuri de verificare a modului de acțiune al jandarmilor, urmând ca, în funcție de rezultatele verificărilor, să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.” transmite Jandarmeria Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului