21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

PSD Sibiu: Nu vă fie frică să apărați Biserica Ortodoxă Română! (C.P)

Știri din Județ

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunica de presă:


Cu puțin timp în urmă, în cadrul Festivalului Astra Film, a fost prezentată o producție cinematografică a unui regizor submediocru, al cărui nume nu dorim să-l menționăm pentru a nu-i face publicitate, care efectiv își bate joc și îl parodiază pe părintele Arsenie Boca. Filmul este prezentat ca fiind un documentar, dar un documentar care nu are nicio legătură cu realitatea, jignindu-l pe părinte și pe milioanele de români care au mers și merg în continuare la mânăstirea Prislop, unde părintele Arsenie Boca se odihnește în Împărăția lui Dumnezeu.

         

Am așteptat ca autoritățile locale și reprezentanții partidelor politice din Sibiu, persoane fizice decorate cu Crucea Șaguniană, de către Mitropolia Ardealului, să ia atitudine. Nu poți să asiști cu pasivitate atunci când părintele Arsenie Boca, denumit și Sfântul Ardealului, este jignit și defăimat!

         

Nu poți să taci și să nu spui nimic în apărarea Bisericii Ortodoxe Române din teama de a nu pierde voturi! În schimb, la slujbe, în preajma Mitropolitului și a înalților prelați, îți pui în piept, cu mândrie, Crucea Șaguniană, ”bați cruci și mătănii” până nu te mai oprești, doar ca să te remarce credincioșii din jur și să le furi niște voturi pe imagine falsă..

         

Noi nu am cerut și nu cerem să fie interzis acest film pentru că tactica cenzurii credem că a apus odată cu dictatura comunistă. Dar să nu iei atitudine și să nu-ți aperi valorile spiritualității naționale când sunt atacate exact prin aceleași metode din dictatura comunistă este, din punctul nostru de vedere, inadmisibil!

         

În calitate de reprezentanți ai Partidului Social Democrat, dar și de membri ai comunității ortodoxe decorați cu Crucea Șaguniană, facem un apel la solidaritate între români. Atunci când ne sunt batjocorite simbolurile credinței, cu toții trebuie să avem demnitate, să luăm atitudine, să nu ne fie teamă că vom fi blamați!

Sebastian Șebu, prim-vicepreședintele Organizației Municipale PSD Sibiu și Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu

Bulgarul Ivanov a semnat cu FC Hermannstadst