spot_img
17.3 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Cercul pastoral-misionar al preoţilor de caritate din Sibiu şi din alte localităţi din Arhiepiscopia Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Cercul  pastoral-misionar al preoţilor de caritate din Sibiu şi din alte localităţi din Arhiepiscopia Sibiului a început  joi, 5 octombrie 2023, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, unde a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către soborul preoţilor condus de consilierul de misiune al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Liviu Iulian Tarcău. Tema cercului pastoral-misionar de toamnă a fost „Preotul de caritate – teolog și mărturisitor în spirit de credinţă și cântare bisericească.”

Publicitate

Întâlnirea a fost organizată în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, de sectorul de misiune al Arhiepiscopiei Sibiului, iar lucrările au fost conduse de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul  Ardealului, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă şi consilierul eparhial pentru misiune, pr. Liviu Iulian Tarcău. La cercul pastoral-misionar au participat preoţi de la unităţile medicale, sociale, militare şi de la alte comunităţi misionare din protopopiatele Sibiu, Brașov, Mediaş, Făgăraş, Avrig şi Sălişte.

În prima parte a lucrărilor, preoţii misionari au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preoţii de caritate din eparhie şi a subliniat importanţa misiunii lor în unităţile în care activează.

În a doua parte a lucrărilor cercului pastoral-misionar, părintele Radu Constantin Rodean – preot misionar Spital CF Sibiu a prezentat preoţilor participanţi un referat intitulat „Slujind cu inimă și minte – portretul preotului de caritate ca teolog și mărturisitor în tradiția credinţei și cântării bisericești”, urmat de preotul Lucian Hîrceagă – preot misionar la Centrul Eparhial Sibiu „Lauda în cuvinte și tonalităţi – Portrete ale cântăreţilor bisericești”, după care au urmat discuţii pe marginea celor prezentate.

În cadrul cercului pastoral-misionar s-au discutat şi numeroase alte provocări ale misiunii preoţeşti în unităţile medicale, militare sau sociale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!