spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Unității Germane, celebrată la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu a organizat miercuri, 4 octombrie, un eveniment festiv cu ocazia Zilei Unității Germane. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, au participat la manifestare, alături de ceilalți invitați din instituții locale sibiene și din alte medii

Pe lângă motivul central al sărbătorii, evenimentul de anul acesta a primit și o tentă mai deosebită. În contextul faptului că Germania va găzdui anul viitor Campionatul European de Fotbal UEFA 2024 și dată fiind constanta dorință a Consulatului de a contribui pozitiv în viața comunității Sibiului, Consulul Kerstin Jahn a organizat o acțiune caritabilă împreună cu echipa FC Hermannstadt. Astfel, alături de legenda fotbalului sibian Viorel Hizo, participanții la eveniment au fost invitați să șuteze la poartă, fiecare șut însemnând o donație pentru Centrul de îngrijire paliativă pentru copii Carl Wolff Sibiu.

Clubul sibian a montat două porți pe gazonul din fața sălii de evenimente. Iar invitații au fost rugați să șuteze la poartă pentru o cauză nobilă, contribuind pentru fiecare șut cu o donație pentru Hospice-ul pentru copii „Dr. Carl Wolff” din Sibiu” – au scris reprezentanții Ambasadei Germaniei la București într-o postare pe Facebook.


Un moment emoționant al serii a fost intonarea imnului României, al celui al Germaniei și al Uniunii Europene de către elevii Liceului de Artă Sibiu.

Ziua Unității Germane

La data de 3 octombrie 2023, Germania sărbătorește 33 de ani de la reunificarea țării. Reunificarea Germaniei a devenit posibilă prin căderea Zidului Berlinului, la data de 3 octombrie 1989. Dărâmarea Zidului Berlinului a fost unul dintre factorii care au impulsionat prăbușirea comunismului în Europa și încheierea Războiului Rece. Germania de vest (RFG) a avut capitala în orașul Bonn iar Germania de est (RDG) avea capitala la Berlin. Cele două state germane au fost despărțite timp de 41 de ani. După reunificare, capitala Germaniei a fost stabilită la Berlin, așa cum este și în prezent.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă