spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul tradițiilor de toamnă la Sadu în acest week-end. Cu Minodora

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă și duminică (7-8 octombrie), comuna Sadu organizează o serie de evenimente care păstrează tradițiile locului. Primăria a înscris programul pe Agenda Culturală a Consiliului Județean Sibiu. Anul acesta comuna marchează 640 de ani de atestare documentară. Cap de afiș este cântăreața de manele Minodora.

Publicitate

Sâmbătă, 7 octombrie este ziua dedicată poveștii lânii și șezătorii din bătrâni. Cei interesați pot participa de la ora 12 în piațeta din centru la un târg cu produse din lână, dar și alimentare specifice zonei.

Oierii și ciobănițele vor arăta cum se toarce și croșetează.

De la 14, la Căminul Cultural se readuce tradiția șezătorii bătrânelor din sat. Pe lângă prezentarea tradițiilor, vor veni să cânte Veta Biriș, Maria Butilă, Silvana Săvoiu și Ionuț Rotar. Prezintă Traian Stoiță. Accesul în cămin este permis de Primăria Sadu doar pe bază de invitație.

Duminică, 8 octombrie, spectacolul începe în piața centrală de la ora 15. Deși sub titlul tradițiilor, a doua zi este o combinație de artiști populari, dar și moderni, ca Minodora, cunoscută pentru muzica de petrecere și manele. La finalul zilei va fi și un foc de artificii la final.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer