spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Vin de fiecare dată cu plăcere la evenimentele organizate de Filarmonica de Stat din Sibiu (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, ministrul Culturii și deputat PNL de Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:


Vin de fiecare dată cu plăcere la evenimentele organizate de Filarmonica de Stat din Sibiu, iar Sibiu Opera Festival mă bucură cu atât mai mult cu cât este unul dintre proiectele prioritare susținute de Ministerul Culturii.

În fiecare an, Sibiul a dăruit iubitorilor muzicii cea mai bogată și mai dinamică scenă din România, iar cea de-a XXII-a ediție aduce laolaltă cele mai importante opere din țară: Opera Națională București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, Opera din Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași – cu spectacole de excepție.

Seara trecută am celebrat totodată Gala Sibiu Opera, un cadru potrivit pentru a admira și a aplauda talentul tinerilor absolvenți ai masterclass-ului de canto coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan. Dincolo de calitatea spectacolului în sine, Gala a fost, din punctul meu de vedere, un eveniment – manifest, pentru că eu cred că opera poate deveni o muzică a tinerilor în măsura în care încurajăm tinerele talente și deschidem larg porțile sălilor de spectacole pentru publicul tânăr. De asemenea, spectacolele în spații neconvenționale, care au devenit parte a peisajului citadin al Sibiului în aceste zile, reprezintă un demers binevenit de a aduce muzica mai aproape de oameni și mai ales de cei tineri.

Mi-a revenit onoarea de a înmâna Diploma de Excelență Operei Naționale Române din Cluj-Napoca pentru susținerea tinerelor talente în producția operei „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Vreau să îi felicit pe artiștii tineri care participă la acest eveniment și pe artiștii experimentați care îi îndrumă și care îi inspiră. Invit publicul sibian să profite în număr cât mai mare de spectacolele care vor avea loc în cadrul acestui eveniment vibrant. Festivalul operei de la Sibiu aduce un plus de valoare întregii comunități, nu doar domeniului cultural, prin calitatea și diversitatea spectacolelor puse în scenă, și îndrept aprecierea mea Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Sibiu pentru susținerea și recunoașterea evenimentelor cu adevarat valoroase.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă