spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU – Derutare pe Rusciorului, îngustare cu borduri pe Cameliei

Știri din Județ

Publicitate

Cititorii Sibiu Independent ne-au semnalat două situații rutiere, cel puțin bizare, întâlnite în cartierul Terezian din municipiul Sibiu.


Pe strada Rusciorului, în apropierea școlii 18, există două indicatoare care se „bat cap în cap”, respectiv cel de sens unic, cu cel de accesul interzis. Acestea sunt situate pe aceeași strada, la o distanță de aproximativ 10 metri. Până la noi ordine, șoferii continuă să circule nestingheriți pe lângă ambele. Am încercat să aflăm dacă semnul „acces interzis” a fost întors de către persoane rău intenționate sau dacă chiar așa a fost gândită strada, însă până la această oră, Primăria Sibiu nu ne-a comunicat nici un răspuns solicitării noastre. Mai mult, locuitorii din zonă au mai reclamat și faptul că, foarte mulți părinți, atunci când își aduc / iau copii de la școala 18, pătrund pe interzis, prin alte zone din jurul școlii, deși semnul „ACCES INTERZIS” este extrem de vizibil.

două indicatoare care se „bat cap în cap”, respectiv cel de sens unic, cu cel de accesul interzis.
două indicatoare care se „bat cap în cap”, respectiv cel de sens unic, cu cel de accesul interzis.

Îngustare cu borduri pe strada Cameliei din municipiul Sibiu

O altă situație rutieră bizară a fost semnalată tot în cartierul Terezian, de această dată pe strada Cameliei, vecina de trafic și „de suferință” cu Rusciorului. Ambele preiau traficul rutier rezultat din zecile de mașini ce aduc și ridică elevii școlilor din zonă. Inițial, acum 2-3 luni, întreaga stradă a fost reconfigurată pe sens unic, dinspre Gladiolelor spre Rusciorului. Și astfel au îngustat întrarea cu o insulă din borduri și spațiu verde. Au apărut și indicatoare care semnalizau sensul unic însă, „peste noapte”, cineva a schimbat totul.

Conform cititorilor noștri, decizia ar fi venit în urma traficului foarte intens, necalculat la crearea sensului unic. Astfel, la noua reconfigurare, aproximativ 80% din strada Cameliei a devenit cu dublu sens, doar că strada la intrare are o singură bandă.

Pe stâlpul de la intrare, unde exista semnul care anunță circulația pe un singur sens, tabla este acoperită, fiind dat jos autocolantul. Iar ca treaba să fie treabă, de pe aleile blocului au dispărut semnele de interzis la stânga. Practic în zona școlilor e dublu sens deși în zona dinspre Rusciorului a rămas sens unic, fiind interzis accesul dinspre strada Rusciorului.

Îngustare cu borduri pe strada Cameliei din municipiul Sibiu
Îngustare cu borduri pe strada Cameliei din municipiul Sibiu
Publicitate

2 COMENTARII

  1. Facem scandal, doar ca sa fim carcotasi. Semnul de interzis este intors de copii. O solicitare pe cityapp si se rezolva. Pe Cameliei se pregateste pentru sens unic. Este mai usor sa scriem la ziar decat pe site-ul primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă