spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

„Ziua Mondială a Educației“ a fost sărbătorită la Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Municipiului Mediaș a organizat la sfârșitul săptămânii trecute un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Educației. Manifestarea, realizată împreună cu toate instituțiile de învățământ din municipiu și din satul aparținător Ighișu Nou, s-a bucurat de prezența a peste 350 de cadre didactice, personal nedidactic  și auxiliar din aceste unități.


În cadrul evenimentului, au fost enumerate proiectele derulate în acest an în Mediaș cu finanțare atât din fonduri europene, cât și de la bugetul local. S-a pus accent pe prezentarea proiectelor, lucrărilor și investițiilor care au avut ca obiectiv modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ din municipiul Mediaș.

Participanții au purtat discuții privind aspecte specifice derulării actului educativ, dar și referitoare la îmbunătățirile aduse bazei materiale a fiecărei instituții din oraș.

De asemenea, directorii unităților de învățământ au primit diplome pentru implicarea în proiectele educaționale și pentru buna colaborare cu administrația publică locală.

O educație eficientă este fundamentul unei societăți durabile și evoluate, motiv pentru care acest domeniu a fost și continuă să rămână unul prioritar în activitatea Adminstrației Publice Locale, fiind, totodată, o componentă importantă în elaborarea strategiilor de dezvoltare urbană a municipiului Mediaș. În ultimii ani, am reușit atragerea și obținerea unor fonduri semnificative, care, în paralel cu alocarea unor sume importante de la bugetul local, s-au concretizat în proiecte de anvergură pentru investițiile necesare unităților de învățământ din Mediaș. Aceste proiecte au cuprins, și cuprind în continuare, modernizarea infrastructurii existente sau chiar construcția de noi spații, precum și creșterea calitativă a mediului în care se derulează activitățile școlare permanente. Doresc să transmit „La mulți ani!” cu ocazia Zilei Mondiale a Educației și să mulțumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu pentru munca și dăruirea de care dau dovadă zilnic în educarea copiilor noștri, efort apreciabil pentru care merită respectul și recunoștința noastră“, a transmis primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă