spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

„Cel mai sălbatic violonist al Germaniei”, din nou la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În luna octombrie, România stă sub arcușul „Diavolului” – clasic, rock sau folk? Toate la un loc, într-un  stil imposibil de definit și sub cupola unui singur nume: farfarello!


Cap de afiș: Mani Neumann, numit de presa vestică „cel mai sălbatic violonist al Germaniei”  sau  „Violonistul Diavolului” (în cadrul unei curajoase comparații cu Paganini),  revine în țară alături de Ulli Brand și Urs Fuchs cu un turneu care dă muzicii o definiție aparte.

După 40 de ani de activitate, a căror aniversare a fost imposibilă din cauza pandemiei, farfarello a adus pe piața internațională albumul Kronung – probabil ultimul album de creație al grupului. Materialul însumează experiența artiștilor cu muzica europeană și reprezintă un periplu prin influențele care, timp de patru decenii, au creat și au marcat muzica farfarello.

„Am început cu Altea și Hoy no, pentru că ne aflam în Spania în timpul carantinei și am compus aceste piese acolo. Există pe disc și Baltikum, unde e vorba despre influențele nordice, Holland in Not, pentru că nouă ne-au plăcut și niște lucruri din muzica olandeză, și așa mai departe.

România este, însă, un caz aparte. Am făcut un album, nu doar un cântec. Se numește Pas cu pas și este născut din experiențele noastre și produs aici, pentru că am găsit multă inspirație și a fost un proces natural. Ulli (Brand, chitaristul formației) a avut când era foarte tânăr un profesor de chitară care era fascinat de muzica balcanică, deci a cunoscut anumite influențe foarte devreme. Eu am avut experiența cu Phoenix și am descoperit influențele folclorului românesc în zona rock cu această ocazie. Am făcut, deci, acest album și mi-am dorit să îl prezentăm mai mult, pentru că este inspirat din ceea ce simțim noi despre România, în stilul farfarello”. (Mani Neumann)

Turneul Momentum, în care va fi prezentat și albumul Pas cu pas, va ajunge în Sibiu în 14 octombrie, la Imperium Pub. Biletele pot fi achiziționate pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet, iar rezervările pot fi făcute la Imperium Pub.     

      

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului