19.1 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Desene pentru pace, la Teatrul „Gong” din Sibiu

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu în parteneriat cu Institutul Francez din România prezintă colecția „Cartooning for Peace”, o selecție cu 15 caricaturi de presă ce reflectă tema războiului din Ucraina și nu numai. Expoziția poate fi vizitată gratuit, între orele 10:00 – 18:00, în foaierul teatrului, până în data de 31 octombrie 2023.


„Cartooning for Peace” este o rețea creată în 2006 la inițiativa lui Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Proiectul reunește caricaturiști din întreaga lume și promovează libertatea de expresie, drepturile omului și respectul reciproc între culturi și popoare. Această expoziție este realizată pe baza cărții „Fichez-nous la paix (Lăsați-ne în pace!)” din colecția Cartooning for Peace, publicată de editura Gallimard. Cu o prefață semnată de Pierre Haski, în parteneriat cu Amnesty International și France Médias Monde, cartea reunește 120 din cele mai reprezentative desene din această colecție.

„La Sibiu, au fost selectate 15 caricaturi ce tratează tema războiului, dar și conceptul de fake-news, pentru a înțelege mai bine consecințele umane, economice și politice ale problemelor din lumea de azi. Panourile sunt explicate atât în limba română, cât și în limba engleză. Am ales să organizăm această expoziție pentru că e important să nu uităm.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Pierre Haski este jurnalist specializat în probleme internaționale. Fost corespondent la Agence France-Presse, a fost redactor-șef adjunct al ziarului Libération. Cofondator al site-ului de știri Rue89, editorialist geopolitic la France Inter, este și președinte al Reporters Without Borders. De asemenea, este autorul mai multor lucrări, printre care Le Sang de la Chine (Grasset, 2005) și Liu Xiaobo. Omul care a provocat Beijingul (Hikari, 2019).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri