spot_img
11.4 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

BOIȚA: Primăria și biserica fac un apel umanitar pentru ajutorul familiilor cu casele distruse de incendiu

Știri din Județ

Publicitate

O nenorocire s-a abătut asupra a două familii din Boița marți dimineața. Un puternic incendiu pornit se pare de la un coș de fum a distrus două case. O a treia a fost parțial afectată. Primarul Nicolae Cocoș a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Primăria Boița va oferi ajutor de urgență, dar este nevoie și de donații.

Publicitate

În dimineața zilei de 10 octombrie, în jurul orei 04:30 șoferi care mergeau pe DN1 au sunat la 112 și au anunțat un puternic incendiu la două case din localitatea Boița, de pe strada Boicioara. Se pare că focul a pornit de la 2.30, dar nimeni nu a observat decât târziu. Primii s-au mobilizat pompierii voluntari din Boița. Apoi au sosit și mașinile ISU Sibiu. Din păcate un bătrân de 72 de ani a decedat în casa în care a pornit incendiul. Se pare că acesta a încercat să stingă singur focul și a murit carbonizat.

Incendiul s-a întins la casa de lângă pe care a distrus-o în totalitate. Aici era și un service auto și o mașină. Toate bunurile din locuințe au fost complet distruse. Două familii au rămas fără locuință în prag de iarnă.

„Două familii din comuna Boița trec prin momente de grea încercare după ce casele lor au fost cuprinse de un incediu ce le-au distrus în totalitate. Din păcate, un bărbat de 72 de ani și-a pierdut viața. Cele două familii au rămas fără agoniseala muncii, ce le-a rămas este doar disperarea unei astfel de tragedii.” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Primăria se implică

După lupta cu flăcările a pompierilor voluntari din Boița și a celor de la ISU Sibiu incendiul a fost lichidat. O a treia casă a fost afectată la acoperiș. Primarul spune că putea fi mult mai rău dacă bătea vântul. Ieri de dimineață, angajații primăriei au început curățarea zonei. Din păcate nu s-a mai putut salva nimic din bunurile celor două familii.

Primarul Cocoș a convocat Comitetul Local pentru situații de urgență și împreună cu Consiliul Local vor aproba ajutorul maxim permis de lege de la bugetul de stat și local. Dar suma nu este suficientă.

„Cei care doresc să ajute familiile puse în grea încercare pot face donații la conturile indicate mai jos sau prin donații numerar la familile afectate ori în cele două cutii sigilate care vor fi amplasate în incinta Primăriei (la parter în sala de așteptare). Sau în conturile familiilor” a declarat primarul.

Contul familiei Fitoc este:

Nume titular: Fitoc Gabriel Nicolae

Cont: RO03 BRDE 330S V159 5769 3300

Moneda: RON

Nume titular: Fitoc Gabriel Nicolae

Cont: RO09 BRDE 330S V283 2895 3300

Moneda: EUR

Contul familiei Pătărău este:

Nume titular: Patarau Voicut Florian

Cont: RO19 RNCB 0750 0205 6360 0001

Moneda: RON

Nume titular: Patarau Voicut Florian

Cont: RO64 RNCB 0497 0205 6360 0007

Moneda: EUR

Biserica se implică

Și Biserica ortodoxă din localite face apel la comunitate și promite să sprijine familiile. Viitoarea noră a familiei Fitoc, Andreea Stoica, studentă la Sibiu a făcut și ea un apel pe Facebook pentru ajutor din partea oamenilor. „Totul este ars și afară și înăuntru,o singură cameră a rămas neatinsă de foc dar este inundată și plină de mizerii deoarece a căzut și acoperișul și tavanul peste.” a scris Andreea Stoica.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer