spot_img
11.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Spectacolul de balet „Zorba” în încheierea Sibiu Opera Festival

Știri din Județ

Publicitate

Vineri 13 este ziua norocoasă pentru cei care iubesc baletul! Sibiu Opera Festival XXII dăruiește publicului o capodoperă elenă emblematică, aranjată pe muzica celui mai mare compozitor grec contemporan, Mikis Theodorakis, prezentată de Opera Nationala Romana Cluj-Napoca.

Publicitate

„Zorba” este sold-out de aproape două săptămâni și se va juca în această seară la Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, în încheierea celui mai vechi festival de operă din țară. Vă mulțumim că ne-ați fost alături!

Spectacolul de balet „Zorba”, în două acte și 23 de tablouri, ne ademenește pe pași de dans în legendara poveste a grecului Zorba, desprins din romanul omonim al lui Nikos Kazantzakis, fiind însuflețit de libretul și coregrafia semnate în tușă inedită de Lorca Massine, care privește acest balet precum o expresie sublimă a contrastelor, a intersecțiilor antitetice dintre temperamentul exploziv și liniștea celebrală, prudentă, o filosofie de viață construită în jurul dimensiunilor apolinic și dionisiac. Toate se regăsesc în întâlnirea acaparantă dintre Zorba și noul său prieten John, americanul proaspăt sosit în satul grecului care încearcă să îl învețe pe străin îndrăzneala și bucuria. Tocmai această dimensiune dionisiacă a eroului l-a fascinat pe semnatarul baletului, Lorca Massine afirmând că se regăsește în caracterul lui Zorba, în trăirea după instinct și înfruntarea vieții cu deschidere, bucurie și îndrăzneală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare