spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Poluare cu cauciucuri auto pe râul Cibin. Vezi reacția autorităților!

Știri din Județ

Publicitate

Un cititor Sibiu Independent ne-a transmis mai multe fotografii sugestive cu zeci de cauciucuri aruncate în albia râului Cibin. Acestea apar cu preponderență după o perioadă caniculară, când debitul apei este mic.

Publicitate

Cetățeanul sibian, plătitor de taxe și impozite, este revoltat că deși s-au investit sume colosale pe noua pistă pentru biciclete, albia râului nu a fost deloc igienizată. Acesta trage un semnal de alarmă asupra aspectului vizual cât și a calității apei pentru vietățile din râu. Anvelopele conțin materiale toxice pentru fauna acvatică și pot fi adevărate capcane pentru păsările din vecinătatea albiei.

Am cerut un punct de vedere celor de la Apele Române, filiala Sibiu, ca să aflăm de ce s-a ajuns în această situație și ce soluții sunt. Și au răspuns prompt: „S-a făcut curățenie anul acesta, se vor mai face și săptămânile viitoare. Pentru anul 2024 există deja un proiect mare de curățare a 7 kilometri din albie, practic pe tot parcursul municipiului Sibiu. Problema este că se aruncă des cauciucuri, mai ales în zona Turnișor-Ștrand, acolo unde este circuitul de slalom auto, dar și din zona fabricilor. Aruncările se fac noaptea.” a adus lămuriri pentru Sibiu Independent, Sebastian Forir, purtătorul de cuvânt de la Apele Romane – Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri