10.2 C
Sibiu
marți, 27 februarie, 2024

Weekend plin de abateri rutiere, în județul Sibiu. 25 de permise suspendate!

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


În weekend, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost constatate 20 de infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 25 de permise de conducere, au fost retrase 50 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 760 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 164.000 de lei.

Exemple semnificative:

Acum trei zile, în jurul orei 12:30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit un autoturism condus pe strada Cetății, la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul București. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 17:30, pe DN 1, în zona PC Veștem, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus dinspre Sibiu spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Poplaca. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Abateri rutiere au fost constatate și în localitatea Nocrich, acolo unde polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Bârghiș. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice

O zi mai târziu, în jurul orei 00:15, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 30 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Și în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nucului de către un localnic în vârstă de 30 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer, în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106, dinspre Fofeldea spre Hosman, a pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un cap de pod. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și acum două zile, în jurul orei 22:00, pe raza localității Laslea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 26 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dosare penale și la Agnita, acolo unde polițiștii rutieri l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe strada Spitalului, un localnic în vârstă de 30 de ani. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 23:30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit un autoturism condus pe strada Dealul Viilor de către o localnică în vârstă de 18 ani.  Din verificările efectuate a rezultat că tânăra aflată la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

O zi mai târziu, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către o sibiancă în vârstă de 23 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Duminică, în jurul orei 02:00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Spitalului de către un localnic în vârstă de 38 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Probleme și la Tălmaciu, acolo unde polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 35 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doliu în fotbalul sibian

Curățarea bucătăriei în 4 pași simpli

ÎPS Laurențiu a slujit la Gura Râului