20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Buget record din partea Ministerului Culturii – Raluca Turcan, în acest an, pentru Astra Film Festival (C.P)

Știri din Județ

Președintele PNL Sibiu și Ministrul Culturii, Raluca Turcan a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film, un proiect strategic al Ministerului Culturii, a primit pentru ediția din acest an un buget record.

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, le transmite românilor care ajung în aceste zile în Sibiu să-și facă răgaz câteva ore pentru a se delecta cu filmele celei de-a 30-a ediții a festivalului.

”În aceste zile, la Sibiu, rulează cele mai valoroase filme documentare realizate de regizori români și străini într-un adevărat maraton care și-a câștigat deja notorietatea în Europa. Peste 100 de filme din 40 de țări, 75 de producții în premieră, aceasta este ediția aniversară a 30 de ani de festival sibian. Însă Astra Film Festival este mai mult decât atât. Este un spațiu în care artiștii și publicul se întâlnesc într-o comuniune de idei și emoții trăite împreună. Oricine a fost la Sibiu în această perioadă trăiește o adevarată stare de spirit, care amintește că fiecare moment al vieții trebuie privit cu ochii minții, în emoție și bucurie, acesta fiind vârful de lance cu care festivalul străpunge în acest an peisajul cinematografic”, transmite Raluca Turcan.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, oferit de Ministerul Culturii – partener strategic, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor.


Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Vineri, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu, va rula, în cadrul festivalului filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala.

Filmul urmărește o familie de ciobani în care fiecare membru, de la mic la mare, participă după măsura fiecăruia la ”calea laptelui”, drumul în transhumanță a ciobanilor din Transilvania.

sursa foto reprezentativa: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni