spot_img
15.5 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Primarul Astrid Fodor (FDGR) dictează și politica PNL Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Biroul județean al PNL Sibiu s-a întrunit vineri seara, cu două luni întârziere, pentru a discuta propunerea de candidat la postul de viceprimar al municipiului Sibiu. Rămas vacant după demisia lui Alexandru Dumbravă, organizația municipală PNL Sibiu a propus ca nou viceprimar pe Adrian Bibu. Dar cei de la conducerea județeană au cedat negocierii cu primarul FDGR, Astrid Fodor, care a spus că nu îl dorește pe Bibu ca viceprimar. Astfel, s-a repetat situația de după alegerile din 2020.

Publicitate

Deși în sondajul SIBIU INDEPENDENT, dar și în cele făcute de partide la Sibiu, Astrid Fodor este mult sub Adrian Bibu ca scor electoral la ora actuală, primarul în funcție încă decide politica PNL la Sibiu. Altfel, nu se explică decizia biroul județean PNL Sibiu care a cedat, la cerința primarului Fodor, și nu va mai nominaliza pe Adrian Bibu la funcția de viceprimar. Pentru a doua oară în trei ani.

După alegerile din 2020, organizația municipală Sibiu a propus ca viceprimar PNL pe Adrian Bibu. Dar la insistențele primarului Astrid Fodor (FDGR) conducerea județeană a PNL l-a înlocuit cu Alexandru Dumbravă.

Acum se repetă aceeași situație. De data aceasta, organizația municipală PNL Sibiu a refuzat să mai facă altă nominalizare, în afara lui Bibu. Dar, aseară, biroul județean PNL Sibiu a trecut peste organizația municipală și a decretat clar: PNL trebuie să aibă viceprimar, dar nu pe Adrian Bibu. Motivul spus clar: pentru că nu îl dorește primarul Astrid Fodor.

Fodor candidează sau nu candidează, dar faultează principalul contracandidat la primărie

Deși în ultimii doi ani, Astrid Fodor a declarat public de cel puțin două ori că NU mai dorește să candideze, ultimele luni o arată pe doamna Fodor în plină pre-campanie electorală. Aparițiile dese la inaugurări, festivități create special – toate se aseamănă cu strategie din iulie – septembrie 2020 a primarului Fodor. De data aceasta a început mai devreme. Motivul poate fi și diferența tot mai mare în sondaje. Fodor a căzut la jumătate din scorul candidatului PNL Sibiu, Adrian Bibu, conform sondajului SIBIU INDEPENDENT.

Decizia Biroului Județean PNL Sibiu de vineri seara, luată cu majoritatea membrilor prezenți, mulți primari din mediul rural, vine la cererea primarului Astrid Fodor (FDGR). PNL dorește astfel să păstreze alianța la Consiliul Local Sibiu cu FDGR, deși la nivelul Consiliului Județean Sibiu ea nu există. Acolo, FDGR a votat des alături de USR și PSD.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, primarul Astrid Fodor a jucat dur la aceste negocieri și a ridicat miza. Ea a sugerat, inclusiv, că FDGR poate face alianță cu USR și va acorda postul de viceprimar USR-ului. Pentru a nu pierde postul de viceprimar, conducerea Biroului Județean PNL Sibiu a forțat aseară organizația municipală PNL Sibiu să nominalizeze alt candidat în locul lui Adrian Bibu. Ședința liberalilor sibieni va avea loc în această dimineață.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare