20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

USR Sibiu se va abține de la votul asupra proiectului de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii în forma actuală (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Grupul consilierilor locali USR Sibiu anunță că se va abține de la votul asupra proiectului de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii în forma actuală. Deși proiectul aduce un plus de nou orașului, acesta vine și cu neajunsuri semnificative, iar cel mai costisitor compromis necesar este desființarea a 120 de locuri de parcare.

“Ne preocupă în mod deosebit impactul negativ asupra situației de trafic și a parcărilor în zona centrală foarte aglomerată a orașului nostru. Desființarea locurilor de parcare de pe Calea Dumbrăvii ar putea să împingă șoferii spre străzile și aleile laterale, care sunt deja supra-aglomerate, deteriorând și mai mult mobilitatea urbană. În spiritul Strategiei de Dezvoltare Durabilă și al Planului de Mobilitate Urbană, credem că proiectul ar trebui să vină însoțit de soluții care să compenseze aceste efecte negative. Astfel, am fi putut avea în vedere crearea de noi parcări publice în zonă sau îmbunătățirea capacității Tursib de a transporta mai mulți călători.” a declarat Ioan Plesciuc, consilier USR Sibiu

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local, va intra in dezbatere o hotărâre care prevede reducerea curselor și activității Tursib, ceea ce ar putea agrava și mai mult problemele de mobilitate din oraș.

Din aceste motive, grupul consilierilor USR consideră că forma actuală a proiectului agravează problemele de aglomerare în zona centrală a orașului nostru. În absența unor măsuri compensatorii concrete și a unor soluții pentru gestionarea traficului și a parcărilor, USR nu va gira prin vot acesta masura.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri