spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ștefănuță: Am decis să candidez la alegerile europarlamentare de anul viitor. Independent, dar nu singur! (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) informează că a luat decizia de a candida pentru o funcție de eurodeputat la alegerile europarlamentare din iunie 2024, care vor deschide seria de alegeri de anul viitor, potrivit unui comunicat de presă transmis către mass-media.


Redăm mai jos comunicatul de presă:

Decizia a fost anunțată de Nicu Ștefănuță în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu. Platforma pe care acesta va candida va fi una verde, deschisă, axată pe justiție socială, pe problemele cu care se confruntă tinerii, pe mediu și oportunități ale economiei verzi, acestea fiind de altfel și domeniile cu care Ștefanuță a activat cel mai mult în actualul mandat.

„Sunt pregătit să candidez la alegerile europarlamentare de anul viitor deoarece pe temele de care vorbesc nu vorbește aproape nimeni real în politica din România. Cred că e nevoie de cineva care să reprezinte acest curent, pe cei tineri, pe cei preocupați de mediu, sănătate mintală sau oportunitățile economiei verzi. Vreau să obțin un rezultat real pentru mișcarea verde din România. Intenționez să candidez independent, dar nu singur. Am alături de mine mulți oameni care au aceeași viziune, iar platforma noastră este deschisă”, a explicat europarlamentarul Verzilor.

Reamintim că luna trecută, la București, Nicu Ștefănuță a pus bazele Coaliției Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM și SENS.

Aici este conferința de presă integrală:

https://www.facebook.com/NicuStefanutaMEP/videos/319959407322574

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă