26.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Zăpada din munții Cindrel „se mută” pentru o zi la București. Păltiniș Arena te invită la Ski in the City

Știri din Județ

Pentru prima dată în cei 13 ani de funcționare, complexul de ski și snowboard Păltiniș Arena și Direcția de Sport și Tineret a municipiului București mută distracția de iarnă de la munte în inima capitalei, în Parcul Tineretului din București.


Ski in the City este un eveniment ce dorește promovarea sporturilor de iarnă pentru copii și, în același timp, pentru tinerii pasionați de freestyle ski & snowboard. Și cum cei mai mulți sunt în capitală, distracția din Păltiniș se mută pentru o zi la București. Cu sprijinul și zăpada obținută prin utilizarea patinoarului Allianz-Țiriac Arena Ice Rink, în Parcul Tineretului, în apropierea intrării principale, va fi amenajată o pârtie de schi cu înclinație mică, dedicată copiilor între 4 și 10 ani ce vor să ia primul lor contact cu alunecarea pe zăpadă. Păltiniș Arena aduce la București inclusiv echipamente de schi și snowboard pentru cei mici, puse la dispoziție în mod gratuit. Iar cei mici vor fi ghidați în primii lor pași pe zăpadă de instructorii școlilor de schi și snowboard din cadrul complexului. Cursurile de inițiere vor avea o durată de 30 de minute iar copiii vor fi deserviți în ordinea prezenței la fața locului.

Publicitate


„Ski in the City” este un eveniment la care ne gândim de mult timp, care implică un efort logistic impresionant. Suntem convinși că sunt mulți copii care și-ar dori să încerce să schieze sau să se urce pe placă și încă n-au avut ocazia, locuind într-o zonă de șes, așa că aducem muntele și zăpada la ei „în sufragerie”. Așteptăm cu drag toți copiii și tinerii care vor să încerce senzația alunecării pe zăpadă în condiții de maximă siguranță. Și, cine știe, poate mulți se vor molipsi de acest minunat microb”, spune Dan Gherman, administratorul complexului Păltiniș Arena.


În același timp, Ski in the City este și un eveniment dedicat tinerilor practicanți de sporturi de acțiune, printr-un concurs de sărituri cu aterizare pe o imensă pernă gonflabilă și de alunecare pe țeavă cu schiuri și snowboard. Set-up-ul de sărituri este compus din: in-run, kicker și aterizare BagJump. Concursul constă în 2 sărituri pentru calificări și două sărituri pentru finale. Atât în calificări cât și în finale, cea mai bună săritură contează pentru stabilirea clasamentului.
Set-up-ul de alunecare pe țeava este format din: in-run, straight-rail și ieșire.


Concursul constă în 2 alunecări pentru calificări și 2 alunecări pentru finale. Atât în calificări cât și în finale, cea mai bună alunecare dintre cele două contează pentru stabilirea clasamentului. Concurenții vor fi împărțiți pe mai multe categorii, snowboard masculin/ snowboard feminin/ ski masculin/ ski feminin iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Juriul acestei competiții va fi format din snowboarderi și schiori de elită din România. Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați cu produse de specialitate oferite de magazinul H2O.

Programul complet al evenimentului:

09:00-16:00 Cursuri inițiere schi și snowboard, copii 4-10 ani

09:00 Înscrieri concursuri

10:00-12:00 Antrenamente de concurs

12:00 Calificări BagJump

13:00 Calificări Țeavă

14:00 Finale BagJump

15:00 Finale Țeavă

16:00 Premiere

Organizatori: Direcția de sport și tineret a Municipiului București și Asociația Club Sportiv Arena Lifestyle.
Parteneri: Fundația Ion Țiriac, Patinoarul Ice Skate Rink Ion Țiriac, Magazinul H2O, Serviciul de salvare SERCAL, Școala de Schi și Snowboard Arena Platoș Păltiniș, Școala de Ski și Snowboard Păltiniș.
Parteneri media: Kiss FM

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii