spot_img
19.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Drumeție pe Vf. Măgura la Casa cu Povești

Știri din Județ

Publicitate

Programul Consiliului Județean Sibiu, Anii Drumeției, organizează sâmbătă, 11 noiembrie 2023, o Drumeție pe Vf. Măgura la Casa cu Povești. Iubitorii de drumeții sunt invitați să se aventureze pe un traseu de 5 – 6 ore pentru a admira una dintre cele mai frumoase destinații de drumeție din luna noiembrie.

Publicitate

Drumeția este potrivită persoanelor cu condiție fizică și copiilor de minim 8 ani, care au mai parcurs trasee cu diferențe de nivel mai mari.

Vom porni de pe Valea Sadului și vom urca pe marcajul montan CR, pe lângă Căsuța din Munți către Vf. Măgura (1304 m). După un popas pe vârf și o pauză pentru masă, vom coborî către Rosengarten, apoi de aici mai departe, pe marcajul PR către Casa cu Povești.
La finalul drumeției, putem decide pentru a servi împreună o ciorbă la Casa cu Povești (dacă există disponibilitate și din partea gazdelor) sau a ne întoarce către Sibiu

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne întâlnim dimineață, la ora 09.00, în parcarea magazinului DECATHLON, din Shoping City Șelimbăr.
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Cisnădie – Sadu, și vom parca într-un spațiu propice pentru asta, imediat după Căsuța Basmelor. La finalizarea drumeției vom recupera mașinile tot de acolo
” – transmit organizatorii.

INFORMAȚII TRASEU

Distanță: 10 km
Diferență de nivel: 900 m
Dificultate traseu: medie
Durata drumeției: aproximativ 5-6 ore, cu pauze incluse

ECHIPAMENT NECESAR

Ghete de drumeție înalte, impermeabile, cu talpă aderentă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb, fleece și windstopper;
Rucsac mic de tură, parazăpezi, căciulă și mănuși, ochelari de soare;
Sticlă cu apă / ceai, minim
Gustare pentru traseu

Recomandare:
*Bețe trekking

TRANSPORT

Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de aprox. 15-20 lei / pers).

COSTURI

70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copii între 10 și 14 ani.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
Copiii de la 10 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți, fiecare dintre ei, de către un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).

GHID

Dumitru Troanca – ghid montan

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Data drumeției

11 noiembrie 2023

Punct plecare

Decathlon Șelimbăr

Ora de plecare

09:00

Durata drumeției

5-6 ore

Dificultate

Mediu

Distanță

10 km

Diferență nivel

900 metri

Cost / persoană

70 lei

–––––––––––––––––––––-

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

sursa: aniidrumetiei.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai