0.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Concurs de creație literară pentru liceeni la Facultatea de Litere și Arte a ULBS

Știri din Județ

Publicitate

Dacă ești la liceu și îți place să scrii, înscrie-te la concursul de creație literară pentru liceeni Z9Contemporan. Facultatea de Litere și Arte din Sibiu oferă premii în valoare de 5000 de lei celor care scriu poezie și sunt înmatriculați la un liceu din România. Mai mult, textele participanților vor fi jurizate de unii dintre cei mai cunoscuți și importanți autori contemporani. Dacă încă ezitați să vă înscrieți, premiile vor fi oferite în proporție de 50% de juriu și 50% de public, în urma unui vot online, iar finaliștii și câștigătorii vor fi promovați pe platformele de social media ale @zonanoua, principalul proiect studențesc creativ al Facultății.

Cum se va desfășura?

Concursul de creație literară pentru liceeni Z9Contemporan are loc în perioada 06.11.2023 – 22.11.2023, iar participanții își vor înscrie 9 texte care respectă cerințele concursului, postate pe pagina de Instagram @zonanoua, dar și pe Z9Platform (https://zonanoua.ro). Concursul este structurat în 9 etape, fiecare etapă urmând a fi jurizată de câte o autoare sau un autor contemporan. Cele 9 texte alese în fiecare etapă vor fi apoi postate pe pagina concursului, urmând a fi votate de public la adresa http://zonanoua.ro/z9contemporan-creatie.

Publicitate

Participanții nu sunt obligați să se înscrie în toate cele nouă etape ale concursului, având posibilitatea de a-și alege între una și nouă etape la care să participe, în momentul completării formularului de înscriere. 

Termenul limită pentru înscrieri este 12.11.2023.

Cum vor fi premiați liceenii?

Premile concursului de creație literară Z9Contemporan vor fi oferite după terminarea concursului și se acordă astfel: vor exista 9 premii de etapă în valoare de 300 RON fiecare, 1 premiu de popularitate în valoare de 500 RON (oferit strict în urma votului publicului), 1 premiu al treilea în valoare de 500 RON, un premiu al doilea în valoare de 600 RON, 1 premiu întâi în valoare de 700 RON. 

Juriul de selecție a creațiilor literare pentru liceeni este format din Ștefan Baghiu, Raluca Boantă, Daniel Coman, Anastasia Gavrilovici, Cătălina Stanislav, Krista Szöcs, Radu Vancu, Alex Văsieș, Elena Vlădăreanu.

Pentru mai multe detalii, regulament și înscrieri, accesați adresa http://zonanoua.ro/z9contemporan-creatie.


Concursul face parte din proiectul Z9Contemporan: configurări ale literaturii în prezent, organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și își propune să stimuleze producția de literatură și să crească vizibilitatea autorilor români contemporani în rândul tinerilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri