spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean Sibiu a dat startul la Sibiu Business Agency

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu și Vlad Vasiu au anunțat astăzi oficial startul Sibiu Business Agency. Alături de Florin Jianu și Adrian Rada de la Consiliul Național al IMM-urilor din România, reprezentanții Consiliului Județean au prezentat noul compartiment al instituției, special creat pentru atragerea de investitori în județ, dar și pentru promovarea externă a afacerilor locale.


Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, au implementat în perioada iulie 2022 – august 2023, proiectul “Sibiu Business Agency”Cod My SMIS – 151108, proiect care a fost finanțat în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa, cu o valoare totală de 377.323,00 lei.

După faza de implementare a acestui proces complex, care a însemnat o amplă muncă de cercetare a pieței și realizarea unui strategii de business pentru județ, acum acesta este complet funcțional.

Consiliul Județean Sibiu va angaja un om cu abilități de afaceri pentru coordonare și CNIPMMR are deja un om alocat pentru sprijin pe perioada de sustenabilitate.

Adrian Bibu, CJ Sibiu, prezintă Sibiu Business Agency

Ce s-a realizat în ultimul an

Proiectul de la Sibiu este unic în România, dar prezent în toate marile orașe ale Europei. Nevoia unui birou de atragere a investitorilor, dar și de promovare a celor locali nu înseamnă o instituție în plus, față de cele existente, cum a precizat Adrian Bibu. Sibiu Business Agency va fi un integrator pentru cluburile de afaceri, primării, Camera de Comerț a completat Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

În anul de implementare a proiectului în faza inițială s-au realizat proceduri/strategii pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local și de interacțiune cu autoritățile și instituțiile administrației publice care s-au axat pe promovarea exporturilor și atragerea de investiții în cadrul IMM-urilor, detalii aici: Strategie de dezvoltare.

S-a elaborarea o analiză care a vizat evidențierea asupra modului în care politicile publice în domeniul promovării exporturilor și atragerii de învestiții au fost asigurate pana la demararea proiectului. In cadrul acestei analize au fost luate in calcul cele mai bune practici din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv dupa modelul Vienna Business Agency, detalii aici: Analiza nevoilor de investitii si promovarea exporturilor la nivelul IMM-urilor din Judetul SIBIU – POCA

S-a înființat biroul dedicat atragerii de investiții și promovării exporturilor în cadrul IMM-urilor, birou înfiintat în cadrul Consiliului județean Sibiu (Sibiu Business Agency) și a platformei online (sibiubusinessagency.ro), detalii aici: Procedură privind functionarea Sibiu Business Agency

Ce urmează la Sibiu Business Agency?

Deja Sibiu Business Agency funcționează în cadrul Consiliului Județean Sibiu cu un angajat detașat. Acum se va organiza concurs pentru un coordonator full-time cu experiență în domeniul afacerilor.

Florin Jianu a lăsat să se înțeleagă că deja un investitor a fost atras prin Sibiu Business Agency și într-o lună este posibilă anunțarea unei prime investiții private.

Vlad Vasiu a subliniat că prin Sibiu Business Agency, județul Sibiu va fi promovat și la târguri de profil internaționale, iar delegații de oameni de afaceri din județ vor fi invitate să participe la acestea. Astfel se vor promova și afacerile locale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă