spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Constantin Dincă: Oare chiar avem nevoie de Gușterland? Sau de școli?

Știri din Județ

Publicitate

Constantin Dincă (AUR Sibiu) a prezentat presei o comparație între costul mărit din nou pentru parcul de distracții Gușterland și construcția de corpuri de școli în oraș. Dincă a arătat că Primăria Sibiu a cerut mărirea la 58 de milioane de lei a proiectului Gușterland. Dar a cheltuit 13 milioane de lei pentru noua clădire a Școlii I L Caragiale, 6,6 milioane lei pentru creșa de la Școala 23. „Gândiți-vă câte creșe și corpuri de clădire s-ar face din 58 de milioane de lei?!” s-a întrebat retoric Dincă.


Dincă este profesor și inspector școlar și a subliniat că în Sibiu toate școlile sunt aglomerate și nu sunt suficiente săli de clasă pentru a se face cursuri doar de dimineață. Iar unele clase sunt supra-aglomerate. „Oare chiar avem nevoie de Gușterland?!” se întreabă Dincă. El a arătat că și construcția noului parc Belvedere, la marginea Sibiului a avut un cost deosebit de mare. „Doar pentru spațiul verde s-au cheltuit acolo 9 milioane de lei”. Dincă a spus că parcul Belvedere adună costuri uriașe încă, prin construcția unei parcări. Accesul la parc este dificil și se așteaptă ca la vară vegetația să se ardă din cauza lipsei umbrei și a unui sistem de irigare. Dincă a criticat și Poliția Locală Sibiu că nu lasă oamenii să calce pe iarbă în parc, așa cum se întâmplă în țările civilizate.

„Sperăm că investiția în infrastructura școlară la nivelul Primăriei Sibiu să fie mai pregnantă și preponderentă pentru următoarea perioadă. Școlile sunt arhipline!” a concluzionat Dincă.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Domnul inspector Dincă are dreptate! Din punct de vedere al dotării multe scoli din Sibiu și județ lasă de dorit, să nu mai spunem ca cele din municipiul Sibiu sunt foarte aglomerate! Ma întreb care ar fi beneficiile Gusterlandului! Cred ca banii investiți ar aduce mai multe beneficii dacă ar fi investiți în scoli, decât în Gusterland!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă