spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Creșă și grădiniță nouă lângă școala nr. 12, în Piața Cluj din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Creșă și grădiniță nouă lângă școala nr. 12, în Piața Cluj! Primăria Sibiu a depus în această săptămână în cadrul Programului Regiunea Centru, un proiect care prevede construcția unei noi clădiri în care să funcționeze o creșă cu 30 de locuri și o grădiniță cu 60 de locuri. Valoarea proiectului este estimată la 20,16 milioane de lei, din care suma solicitată pentru finanțare nerambursabilă este de 8,5 milioane de lei, restul reprezentând contribuția Municipiului Sibiu, din bugetul local.


Clădirea în suprafață utilă de 1.600 de mp va include:

– la subsol – bucătăria și spații tehnice

– la parter – o creșă cu 3 săli de grupă, fiecare cu câte un vestiar și un grup sanitar, o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei și o zonă filtru, ce va include un spațiu destinat depozitării cărucioarelor, izolatorul cu grup sanitar și cabinetul medical.

– la etaj – grădinița, cu 3 săli de clasă, grupuri sanitare și vestiare, precum și o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei.

-în curte – se vor amenaja spații verzi, alei și un loc de joacă.


Prin acest proiect se vor amenaja și rețelele de utilități în clădire: apă și canalizare, gaz, instalații sanitare și iluminat cu LED. Încălzirea se va realiza mixt, prin radiatoare, încălzire în pardoseală și ventiloconvectoare de tavan. Răcirea în sezonului cald se va face prin ventiloconvectoare de tavan. Apa caldă va fi asigurată cu ajutorul a 10 panouri solare, iar energia electrică va fi asigurată de 138 panouri fotovoltaice montate pe terasa clădirii.

Clădirea va avea un sistem BMS (Building Management System) ce va monitoriza calitatea aerului interior, confortul termic, consumul de energie, apă rece și apă caldă din clădire, în scopul reducerii consumurilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă