spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

ARCHAIC – expoziție de fotografie la Biblioteca ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Expoziția de fotografie ARCHAIC a artistului sibian Jeno Major va fi vernisată vineri, 17 noiembrie 2023, de la ora 18:00, la Biblioteca ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. În cadrul evenimentului, care va avea loc în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5), va fi lansat albumul de fotografie cu același nume. Lucrarea cuprinde imagini impresionante din viața satului românesc.


„Volumul ARCHAIC s-a născut în urma mai multor ani de peregrinări prin satele și pe coclaurile României, în căutarea luminii perfecte sau a peisajului ideal. ARCHAIC se vrea a fi un album de fotografie etnografică și de peisaj, o esență a ceea ce înseamnă viața satului românesc, încercând să integrez în el mici frânturi din viața rurală românească, cu îndeletnicirile țăranului român din viața lui de zi cu zi, și relația ancestrală cu animalele sale și cu natura. Vă invit într-o lume simplă și curată ca sufletul fiecărui țăran român, lume care încet, încet se va pierde în negura timpului.” – mărturisește fotograful despre proiectul artistic prezentat publicului la Biblioteca ASTRA.

Jeno Major este cunoscut ca fiind maestrul care dă viață păpușilor pe scena Teatrului Gong din Sibiu. Cu o carieră artistică de peste 25 de ani, și-a descoperit relativ curând pasiunea pentru fotografie. Viziunea și talentul în acest domeniu i-au fost rasplătite cu numeroase premii naționale și internaționale. Artistul se definește drept admirator permanent al frumuseții naturii, pe care o consideră arhitectul suprem. Fotografiile sale surprind imagini unice create de natură și aspecte de basm încremenite în timp ale satului românesc.

Iubitorii de frumos, care doresc să se încarce cu energie pozitivă, sunt invitați la expoziția și lansarea albumului de fotografie ARCHAIC. Expoziția rămâne deschisă pentru public până în data de 5 decembrie 2023.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă