31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Percheziții la Sibiu și Bârghiș. Fapte comise în perioada 2017 – 2019

Știri din Județ

După ce opinia publică a fost revoltată de lipsa de comunicare în cazul jafului / crimei de la Sibiu, Parchetul Sibiu a început să trimită mai multe comunicate de presă cu dosare a căror fapte s-au comis acum 5-6 ani.


În ultimul comunicat de presă, sunt aduse în atenția publicului săvârșirea unor fapte de spălare de bani și evaziune fiscală. Acestea s-ar fi comis în perioada 2017-2019, atunci când autorii au încasat în conturile persoanale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente , cu justificarea „împrumut”,

Publicitate

Comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 14.112023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la patru locaţii din municipiul Sibiu şi comuna Bârghiş. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani prev. de art. 49 alin.1 lit.b din Legea 129/2019 şi evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin.1 , lit. b şi c din legea nr. 24172005.

În cauză urmărirea penală se desfăşoară „in rem” cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2017-2019 autorii au încasat în conturile persoanale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente , cu justificarea „împrumut”, existând suspiciunea că aceste sume provin din activităţi ilicite, posibil din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii