spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Pregătiri de iarnă la Salvamont Sibiu: Consiliul Județean Sibiu a achiziționat un snowmobil de ultimă generație

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat un snowmobil de ultimă generație, pentru Salvamont Sibiu, destinat intervențiilor în zona pârtiilor de schi din Păltiniș.


82.000 de lei a costat cel mai nou snowmobil utilitar, produs de cunoscuta firmă Can-Am. Este dotat șenile late ce permit accesul în zonele înzăpezite, dispune de o șa specială pentru transportul victimelor în zona din spatele pilotului, dar și un cârlig de remorcare pentru „Akja” – targa specială pe care salvamontiștii o utilizează în cazul accidentelor grave.

Conform datelor deținute de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, o treime din numărul total al accidentelor montane din județul Sibiu se produc în zona schiabilă a stațiunii Păltiniș. Anul trecut, salvamontiștii sibieni au intervenit în 286 de cazuri în zona Munților Făgăraș, Lotru și Cindrel.

În zilele următoare, noul Lynx 59 Ranger Alpine 900 produs de Can-Am, va ajunge la baza Salvamont Păltiniș unde, alături de UTV-ul achiziționat în 2022, tot de către Consiliul Județean Sibiu, va răspunde apelurilor venite din partea turiștilor, ușurând și eficientizând totodată munca salvamontiștilor sibieni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri