spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Protest spontan al angajaților DSP SIBIU – „În pandemie am contat, acum NU!”

Știri din Județ

Publicitate

Peste 30 de angajați ai DSP SIBIU protestează spontan, în această dimineață, chiar în fața instituției. Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile salariale.

Publicitate

Angajații reclama faptul că salariile lor au rămas neschimbate, pe când cele de la CAS au crescut, tot prin proteste. Mai mult, Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023).

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege.

Protestul se va desfășura zilnic timp de 2 ore,între 9 și 11, cu posibilitatea sistării întregii activități.

„Vă informăm că în acest moment, in fața sediului DSP se desfășoară un protest spontan legat de nemultumirile angajaților fata de nivelul salarial și discriminarea DSPurilor in raport cu alte instituții de sănătate publica.
Protestul se va desfășura zilnic timp de 2 ore,între 9 și 11, cu posibilitatea sistării întregii activități, in cazul in care doleanțele angajaților nu vor fi rezolvate.”
a transmis DSP SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)