spot_img
15.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Senatorul sibian Neagu Nicolae, despre noua lege a pensiilor publice (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Senatorul sibian, Neagu Nicolae, a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


În calitate de Președinte al Comisiei de Buget- finanțe din Senat am susținut noua lege a pensiilor publice în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finanțe și muncă din Senat. In urma acestor dezbateri, noua lege a pensiilor a primit raportul de admitere favorabil. Noua lege a pensiilor, votată ulterior în plenul Senatului este necesară pentru rezolvarea dezechilibrelor existente în actuala lege și  va urmări o creștere semnificativă a pensiilor.

În cadrul discuțiilor avute cu coaliția de guvernare, PNL a solicitat să se clarifice impactul bugetar al acestor măsuri și să fie identificate sursele de finanțare pe termen lung. Reamintim românilor că, la fiecare majorare a pensiilor, iar acest lucru s-a întâmplat în trei rânduri în perioada 2020-2022, Partidul Național Liberal a făcut acest lucru responsabil, identificând concret resursele necesare pentru ca o astfel de creștere să fie sustenabilă.

Cu privire la creșterea din 2024, PNL a menționat foarte clar că este necesară asigurarea sursei de finanțare și acest obiectiv trebuie urmărit inclusiv prin creșterea veniturilor la bugetul de stat. Aceste lucruri presupun un efort susținut al Guvernului care ar trebui să urmărească cel puțin două direcții: combaterea evaziunii fiscale și susținerea investițiilor de anul viitor prin alocarea resurselor necesare. În cadrul ședintei Coaliției PNL a susținut aceste direcții de acțiune, menționând clar faptul că orice creștere sustenabilă a pensiilor trebuie văzută la pachet cu măsurile de creștere a veniturilor și de stimulare economică.

Partidul Național Liberal își menține poziția fermă de a se opune categoric introducerii de noi taxe în 2024 și susține noua lege a pensiilor la ședința de luni, 20 noiembrie din Camera Deputaților- for decizional. Această reformă privind legea pensiilor e absolut necesară și trebuie adoptată cu celeritate, întrucât există termene strânse asumate prin PNRR și angajate în fața Comisiei Europene.

 Senator PNL Sibiu Neagu Nicolae

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă