spot_img
13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

USR și-a desemnat candidatul la Primăria Sibiu. Ruxandra Cibu Deaconu: ”Vreau să facem din Sibiu cel mai bun oraș din lume” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

Într-o conferință de presă în care au fost prezenți liderii de la București Cătălin Drulă, președintele partidului, și Dan Barna, deputat de Sibiu vicepreședinte al partidului, USR Sibiu și-a anunțat candidatul la Primăria Municipiului Sibiu.

Ruxandra Cibu-Deaconu este președinta filialei județene a USR Sibiu și consilier județean, aleasă în 2020. Este membru în comisia ATOP (de ordine publică), unde a avut numeroase inițiative și contribuții, cea mai importantă fiind cea din seria de acțiuni „Da, vieți fără droguri”, organizată de IJP Sibiu.

„Am primit din partea colegilor această misiune, de a candida la Primăria Municipiului Sibiu pentru funcția de primar, și am acceptat-o nu doar cu onoare, ci și cu foarte multă responsabilitate, pentru că răspunde foarte bine scopurilor pentru care eu am intrat în politică”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu în conferința de presă. Ea a amintit că decizia de a intra în politică a fost declanșată de protestele #Rezist din 2017, cele mai mari proteste de stradă din istoria Sibiului.

„Când am văzut energia pe care o aveam toți, în stradă, și disperarea tuturor de a face ceva pentru a opri hoțiile, indiferent de cine sunt făcute, de ciuma roșie sau de cea galbenă, am simțit că trebuie să fac pasul cel mare”, a explicat președinta USR Sibiu.

Activitatea din Consiliul Județean a determinat-o să meargă mai departe și să candideze la primărie. „Acolo, în interiorul instituției, am văzut cum marile partide își împart județul ca pe o pradă, dirijează puterea și banii, de la unul la altul, fără să le pese de oamenii simpli. Iar voi știți la fel de bine că asta se întâmplă în fiecare instituție din România controlată de PSD și PNL”, a mai spus Cibu Deaconu.

Direcțiile pe care candidata USR Sibiu la primărie își va baza programul politic sunt unele sensibile pentru oraș: străzi, educație, sănătate:

„Îmi place să spun că Sibiul este o lecție de viață pentru oricine este pregătit să o învețe. Dar, în același timp, Sibiul trebuie să meargă mai departe, să nu stagneze, pentru că astăzi, din multe puncte de vedere, Sibiul bate pasul pe loc. De aceea vreau să fiu în mijlocul acestui nou capitol al orașului, un capitol pe care l-aș numi Sibiul puternic, Sibiul oamenilor”, a declarat Ruxandra Cibu-Deaconu în conferința de presă de lansare a candidaturii.

„Îmi doresc ca Sibiul să fie orașul copiilor noștri care să nu mai plece către alte țări. Îmi doresc să fie un oraș în care toți prosperă, nu doar cei norocoși sau cu relații la partide. Un oraș care știe să-și asculte oamenii, să-i respecte și să-i pună în valoare”.

În încheierea discursului său, Ruxandra Cibu-Deaconu a promis că „va creiona” un nou început pentru Sibiu:

„Educația și sănătatea au și ele nevoie de un suflu nou, de investiții, pentru a fi accesibile și performante. Străzile și piețele Sibiului trebuie să redevină locuri de întâlnire, cu povești și speranțe, cu copii care se joacă și bătrâni care și-au regăsit demnitatea și zâmbetul.

Dacă voi ajunge primar al Sibiului, promit să ascult, să învăț și să muncesc pentru acest oraș, pentru fiecare dintre locuitorii lui, indiferent de cartier, de statut social sau de povestea lui de viață.

Cred cu tărie că fiecare vis contează, fiecare voce trebuie ascultată, fiecare speranță este importantă în această călătorie pe care aș vrea să o avem împreună. Și exact asta îmi propun cu această provocare pe care am acceptat-o: să aduc speranță și să creionez împreună cu echipa mea calea spre un nou început al Sibiului.

Sunt sigură că împreună putem să facem din Sibiu cel mai bun oraș din lume, pentru oamenii care locuiesc aici”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA