spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Veste bună: Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș devine realitate

Știri din Județ

Publicitate

Un proiect pe care medieșenii îl așteaptă de mult timp, centura ocolitoare a municipiului Mediaș prinde contur. Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național a dat astăzi undă verde studiului de fezabilitate pentru Centura ocolitoare a Mediașului. Primarul Gheorghe Roman a făcut demersuri ani buni la București pentru reluarea acestui proiect, blocat prea mult timp din cauza politicului.


Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN14, are de astăzi aprobarea ca să reia studiul de fezabilite, prin reactualizarea indicatorilor tehnico-economici. Avizul anterior a fost dat în anul 2004. Ministerul Transporturilor este cel care va realiza investiția, în baza unui protocol de parteneriat încheiat între CNAIR și Primăria municipiului Mediaș.

Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș: „O veste pe care o așteptatm de mulți ani de zile noi toți medieșenii. Îmi exprim speranța că în perioada următoare vom obține și Hotărârea de Guvern. Le mulțumesc tuturor celor care se implică concret și care susțin cu fapte acest proiect major pentru orașul nostru. Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine și în echipa pe care am format-o la nivelul Administrației Locale.”

Anul 2023, pe repede înainte

Proiectul variantei ocolitoare a municipiului Mediaș a fost avizat în anul 2023, pe rând, de la nivelul Consiliului Local Mediaș (iunie), la Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) (septembrie). Documentația depusă de către Primăria Municipiului Mediaș pentru faza tehnică de Actualizare Studiu de Fezabilitate a trecut acum și de Comisia Interministerială. Ultimul pas înainte de implementarea acestei faze este adoptarea finală printr-o hotărâre de guvern.

Varianta ocolitoare Mediaș va avea aproape 9 km

Obiectivul proiectului este decongestionarea traficului în municipiul Mediaș, precum și reducerea timpilor de călătorie. Traseul variantei de ocolire a municipiului Mediaș are o lungime liniară de 8769,49 metri, și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel.

FOTO: Traseu propus varianta ocolitoare Mediaș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă