spot_img
17.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

USR Cisnădie a prezentat candidatul la primărie: Mircea Orlățan

Știri din Județ

Publicitate

Al treilea președinte, în tot atâția ani, al organizației USR Cisnădie, Iancu Ungureanu a prezentat astăzi în conferință de presă candidatul partidului la Primăria Cisnădie: Mircea Orlățan. Ungureanu a precizat că Orlățan a fost ales să candideze de Adunarea Generală a organizației USR din Cisnădie. În ultimii doi ani, USR Cisnădie a trecut prin multiple transformări: demisii ale consilierilor locali aleși, demiteri ale multor membri pentru neplata cotizației și apariția de noi membri, acum candidați, precum Mircea Orlățan.

Publicitate

Mircea Orlățan a transmis cinsnădienilor, prin intermediul presei, principalele idei pe care dorește să le implenteze dacă va fi ales primar. „În Cisnădie suntem acum într-o situație foarte dificilă. Cisnădia a rămas în urmă din punct de vedere al dezvoltării. Chiar foarte în urmă. (…) Ca să dezvolți comunitatea trebuie să utilizezi corect resursele locale: eficient și eficace. De asemernea să atragi resurse din exterior. (…) Îmi doresc să fac un mediu prietenos cu mediul de afaceri” a spus Orlățan.

Candidat cu CV stufos

Mircea Orlățan a trimis presei, după conferință CV-ul său. Acesta este extrem de stufos (CITEȘTE AICI). Orlățan are 55 de ani și alături de soția sa are o firmă de consultanță. De altfel, în cadrul conferinței, o temă amplă a fost relația dintre firma lui Orlățan și Primăria Cisnădie. Acesta a declarat că firma sa a realizat cercetări și studii pentru Primăria Cisnădie pentru atragerea de fonduri pentru modernizarea unităților de învățământ. Dar că acestea nu s-au implementat din cauza primarului Gheorghe Huja.

Orlățan a mai precizat că este născut în Sibiu, iar abia acum 6 ani s-a mutat în Cisnădie. De 4 ani stă în cartierul Arhitecților. El a terminat Institutul Agronomic în 1994, iar în 2013 și Facultatea de Științe Economice din Sibiu, urmată de un master tot la Sibiu, specializarea Finanțe-Bănci. El este și expert evaluator proiecte.

Din anul 2004 are firma Mirada Finance Srl (fostă Polaris Consult Srl). Anul trecut, firma sa a avut o cifră de afaceri de 15.500 de lei și un profit de 7.024 lei.

Dat afară de primarul Huja

Mircea Orlățan a apărut prima dată în spațiul public în 4 octombrie la o ședință cu locuitorii orașului organizată de primarul Gheorghe Huja. De la debutul ședinței, Orlățan, care s-a prezentat ca simplu cetățean, a adus mai multe acuze dure la adresa primarului Huja, inclusiv că minte. La un moment dat, Huja a cerut lui Orlățan să părăsească sala pentru că nu lăsa și restul locuitorilor să vorbească.

După plecarea lui Orlățan din sală, un consilier din primărie a declarat că firma acestuia a lucrat pentru primăria Cisnădie, dar a fost anulat contractul pentru că proiectul depus de firma lui Orlățan a fost respins la finanțare pe motiv că nu a fost realizat corect.

În conferința de presă de astăzi, Mircea Orlățan a admis că firma sa a încheiat două sau trei contracte cu Primăria Cisnădie, dar nu a câștigat niciun ban din acestea.

Candidatură criticată din interior

Zilele acestea am primit pe adresa redacției mai multe mesaje de la membri USR Cisnădie care acuză numirea lui Mircea Orlățan drept candidat la Primăria Cisnădie. Ei spun că organizația USR a decis excluderea a mai multor membri incomozi, pe diferite motive. Iar apariția lui Orlățan în organizație s-a făcut recent.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Cunosc cel puțin 10-12 membri din USR Cisnădie. Chiar sunt convins ca e cel mai bun candidat daca ei l-au ales intern.
    Cu alte cuvinte, nu știu ce se petrece în interiorul filialei, dar nu i-aș vedea pe nici unul din cei 10-12 membri sa fie capabili de excluderi sau alte nebunii.
    USR Cisnădie chiar muncește pentru binele orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai