spot_img
10.7 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Dosarul electoral Vaccinul

Știri din Județ

Publicitate

Ați observat o tehnică de a scoate mari dosare penale pentru anumiți potențiali candidați politici în pre-campania electorală? Multe fără finalitate, dar suficient de mediatizate pentru a distruge adversarii politici. Unii vorbesc de imixtiunea organelor/serviciilor în politică. Alții spun de ordine de serviciu de la președintele țării care elimină astfel adversarii moștenitorului tronului.

Publicitate

Este deja de notorietate că președintele Iohannis și-a consolidat în cele două mandate controlul pe servicii și nu numai. Prin numiri de oameni apropiați nu doar la vârf, ci și în eșaloanele doi și trei sau chiar în teritoriu. Unii spun că la Sibiu, orice numire importantă trece pe la biroul președintelui. Pentru că de, este la el acasă.

Dosarul scos astăzi la iveală de procurori privind pe fostul premier Florin Cîțu și miniștrii Sănătății din pandemie, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă are un astfel de iz de manipulare cu efect electoral. Pe două paliere: pe de o parte să se arate mulțimii cât de destoinici sunt procurorii, pe de alta să dărâme potențiali adversari politici puternici.

Curios că în scandalul achiziției a milioane de doze de vaccin COVID, majoritatea nefolosite, nu apar și colonelul Gheorghiță, port-drapelul vaccinări de atunci, nici ministrul Apărării, de la aceea vreme, Nicolae Ciucă. Ambii erau în prima linie a implementării acestei vaccinări în masă.

Nu contest că s-au făcut în pandemie multe cheltuieli aiurea, multe și pentru a servi acoliți și proptele de partid. Pandemia a dat frâu liber la cheltuieli și unii s-au îmbogățit peste noapte. Dar cine crede că toate acele achiziții la liber nu erau monitorizare de SRI și alte servicii, se înșală. Toți au știut, toți au luat parte la acea sarabandă a cheltuielilor și acum se caută țapi ispășitori. Și dacă se poate ca aceștia să fie potențiali adversari interni sau externi de partid… cu atât mai bine!

Nu va fi ultimul dosar de răsunet pe care procurorii îl vor scoate la nivel național. În anul electoral, vor urma și altele. Plus ceva campanii de presă, atent direcționate. Iar pe plan local, Sibiul va fi principalul câmp de luptă. Pentru că președintele Iohannis nu este dispus să cedeze ceea ce a câștigat aici. Toată puterea lui de acum se trage de la Sibiu, de la momentul alegerii sale ca primar și a consolidării forței sale de la un mandat la altul în Primăria Sibiu.

Va fi nevoie de mult discernământ în trierea informațiilor și de analiză a dosarelor aruncate pe piață. Pentru că se anunță cel mai dur an electoral din istoria post-decembristă a României.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer