spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Strangulatorul lui Adrian Kreiner a încercat doar „să îi dea somn”, pentru că opunea rezistență

Știri din Județ

Publicitate

Ies la iveală tot mai multe detalii din planul diabolic pe care cei trei atacatori l-au pus la punct, pas cu pas, încă de la sosirea în țară. Cele mai importante detalii au fost oferite procurorilor chiar de către călăuza și gazda răufăcătorilor.


Astfel, Sitariu Ilie, bărbatul care i-a transportat și găzduit pe atacatori a declarat procurorilor faptul că l-a preluat pe Zuleam Costinel – Cosmin, în data de 29.10.2023, din aeroportul din Budapesta, acesta sosind din Belgia. Până în acest moment, Sitariu Ilie nu știa absolut nimic despre planul jafului de la Sibiu. În scurt timp, planul jafului urma să fie pus în aplicare, Zuleam Costinel – Cosmin rugându-l pe Ilie să îi preia un alt prieten, venit din Germania. Acesta fiind identificat ca fiind Minae Marian Cristian. Ulterior, în apartamentul din Dumbrăvița și-a făcut apariția un alt bărbat, respectiv Ghiță Laurențiu.

Drumul spre Sibiu, pus pe seama unor viitoare acte de prostituție

Ca să pară cât mai reali și credibili, Zuleam Cosmin și Filimon Florina i-au spus lui Ilie să-i ducă la Sibiu, pentru ca femeia să practice prostituția. Acesta era bineînțeles, doar un pretext care să nu le dea de gol planul diabolic. În același timp, ceilalți doi suspecți se deplasau cu ajutorul unei alte mașini, toți suspecții întâlnindu-se într-o benzinărie din Deva. Apoi au ajuns la Sibiu, unde au închiriat un apartament pentru 3 zile. Imediat după ce au ajuns la Sibiu, aceștia și-au făcut provizii și au intrat în imobilul nr 11 de pe strada Moldoveanu din Sibiu, situat peste drum de vila care urma să fie asediată. De acolo, criminaliștii au ridicat o mostră ADN, fiind atribuită de sistemul internațional din Franța și Belgia lui Zuleam Costinel Cosmin.

Imediat după jaf, în jurul orei 9:30, Ilie a fost sunat ca să-i extragă pe bărbați din Deva. Erau deja alarmați și îngrijorați de amploarea cazului. Au aflat din presă că Adrian Kreiner este la spital în stare gravă. Subiectul a fost vast dezbătut și la emisiunea Acces Direct

„Țin minte că valoarea celui mai scump ceas varia între 40.000 și 120.000 de euro. Mi-am dat seama că sunt furate, după ce am căutat pe internet „jaf sibiu”. Atunci am aflat că victima este în stare gravă, la spital, în comă. De asemenea, Ghiță Laurențiu a strâns victima de gât, prinzând-o cu gâtul între braț și trunchi, cu scopul de „a-i da somn”, pentru că victima opunea rezistență. După faptă, acesta a manifestat o puternică stare de regret, întrucât era foarte credincios. Acesta era șocat și de faptul că a lăsat victima conștientă” a declarat anchetatorilor Sitariu Ilie

În 7 noiembrie, în timp ce erau la un restaurant, Zulean a fost sunat și informat despre faptul că Adrian Kriener a decedat. Imediat, aceștia au pus la cale un plan de fugă din România, fiind reperați de autoritățile străine, după ce Poliția Română i-a dat în consemn.

Doi dintre suspecții jafului de la Sibiu au fost reținuți de autoritățile străine.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă