spot_img
13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Judecarea contestației lui Minae Marian Cristian, amânată pentru a doua oară

Știri din Județ

Publicitate

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat, miercuri, pentru a doua oară, pentru data de 25 ianuarie 2024, judecarea contestaţiei depusă de către unul dintre suspecţii crimei de la Sibiu, Marian Cristian Minae, împotriva deciziei de arestare preventive emise de Tribunalul Sibiu.

Publicitate

Conform Agerpres, contestaţia ar fi trebuit să fie judecată săptămâna trecută. Şi atunci, instanţa a dispus din acelaşi motiv amânarea judecării cauzei, respectiv pentru 6 decembrie.

Instanţa a dispus amânarea judecării contestaţiei „având în vedere că, potrivit informaţiilor primite la dosarul cauzei, inculpatul contestator M.M.C. a fost identificat şi încarcerat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. iar potrivit prevederilor legale prezenţa acestuia este obligatorie”. Până în 6 decembrie urma să se emită cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenţa apărătorului ales.

„Amână judecarea cauzei la data de 25 ianuarie 2024, ora 13.00, faţă de lipsa inculpatului contestator pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales”, se arată în soluţia pe scurt publicată miercuri pe portalul instanţei.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Z.C.C. G.L. şi M.M.C. pe o durată de 30 de zile, fiecare, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea inculpatului M.M.C., formulată prin avocatul numit din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu”, se arăta în soluţia pe scurt publicată pe portalul Tribunalului Sibiu.

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, respectiv unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Poliţia Română îl caută încă pe cel de-al treilea suspect – Cosmin Costinel Zuleam.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ