spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu, pregătită pentru deszăpezirea din oraș și stațiunea Păltiniș

Știri din Județ

Publicitate

În condițiile scăderii temperaturilor, Primăria Sibiu, prin operatorul SC Soma SRL, este pregătită pentru acțiunile de prevenire a poleiului și cele de deszăpezire în municipiul Sibiu și în stațiunea Păltiniș.


Conform contractului încheiat cu operatorul specializat, în acest moment, în depozitele operatorului de deszăpezire se află 35% din  cantitatea de material antiderapant necesară pentru această iarnă: 610 tone de sare, 74 tone de produs lichid pentru deszăpezire și 200 de tone de nisip. De asemenea, are la dispoziție 18 utilaje de diverse tipuri pentru intervențiile mecanizate și personalul necesar pentru activitățile manuale.

Până în data de 1 decembrie operatorul va aproviziona în depozite până la 50% din cantitățile estimate a fi necesare în acest sezon rece, iar până la finalul anului va dispune de aproximativ 75% din aceste materiale. Precizăm că plata se va face în funcție de intervențiile realizate și de cantitățile de material efectiv utilizate, în urma verificării acestor situații de lucrări de către Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului.

Prima intervenție din acest sezon a avut loc, de altfel, la finalul săptămânii trecute, când pe străzile din oraș s-a format polei, iar în Păltiniș a nins. În oraș, operatorul a desfășurat activități de prevenire și combatere a poleiului pe arterele principale, în sensurile giratorii, în rampe, pe pante și pe poduri. S-au folosit 48 tone de material antiderapant. În stațiunea Păltiniș, operatorul a curățat mecanizat zăpada și gheața și a intervenit pentru prevenirea și combaterea poleiului, folosindu-se aproape 50 de tone de antiderapant.

Reamintim că din această lună și până la finalul lui aprilie 2024, Colectivul de coordonare a activităților de deszăpezire, asigurarea circulației pe drumurile publice, furnizarea agentului termic, alimentarea cu apă caldă și apă rece constituit la nivelul Municipiului Sibiu va fi în activitate pentru a gestiona aceste domenii, în contextul condițiilor meteorologice specifice sezonului rece.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă