spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Simpozion dedicat Zilei Naționale a României, organizat la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Elevii militari au participat la sfârșitul săptămânii trecute la simpozionul intitulat ”Poporul român și armata sa – făuritori ai Marii Uniri din 1918”.

Publicitate

Evenimentul a fost organizat de Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică în colaborare cu Secțiunea Militară ASTRA, cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cu Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

Startul comunicărilor a fost dat de prof. dr. Ion Ciobanu, membru al Secțiunii Militare ASTRA care și-a intitulat expunerea „Contextul politico-militar al realizării Marii Uniri din 1918”. A urmat apoi domnul conf. univ. dr. Radu Racovițan de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu cu lucrarea „Marea Unire din 1918. Făurirea statului național român” și doamna prof. univ. dr. Ioana-Narcisa Crețu a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, vicepreședinte Asociațiunea ASTRA care le-a prezentat elevilor lucrarea ”Contribuția unor personalități locale la înfăptuirea Marii Uniri”.

În încheiere, domnul col. (rt.) prof. univ. dr. Mircea Cosma, președintele Secțiunii Militare ASTRA le-a prezentant elevilor faptele de vitejie ale militarilor români în slujba Marii Uniri din 1918.

Astfel, elevii au avut oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștințele cu privire la momentul istoric de însemnătate națională pentru poporul român și pentru România.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu