spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Profesorul universitar dr. Marilen Gabriel Pirtea a primit din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu titlul de Doctor Honoris Causa

Știri din Județ

Publicitate

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu are bucuria și privilegiul de a îl primi în mijlocul ei pe prof. univ.dr. Gabriel Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara,  prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, în cadrul ședinței solemne desfășurate vineri, 24 noiembrie 2023, potrivit ulbsibiu.ro.


Acordarea acestui titlu din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este deopotrivă o recunoaștere a consistentului aport științific în domeniul economic, dar și a devotamentului prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea față de comunitatea academică a ULBS. De numele domniei-sale se leagă o contribuție esențială în progresul învățământului superior românesc în context european, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea fiind unul dintre fondatorii European Universities în spațiul românesc. Ca urmare a  acestei inițiative, 17 universități românești au devenit membre ale unor alianțe universitare europene, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ca parte a Alianței Forthem.

Prof. univ dr. DHC Marilen Gabriel Pirtea este rector al Universității de Vest din Timișoara, vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România și membru al Biroului Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, acestea fiind doar câteva dintre funcțiile pe care domnia-sa le deține la nivel național.

sursa: ulbsibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă