spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Spectacol total la Arena JiB, concursul care deschide sezonul de schi la Păltiniș Arena

Știri din Județ

Publicitate

Unii dintre cei mai talentați snowboarderi și freeski-eri din țară s-au întrecut în weekend la Păltiniș Arena la primul concurs al noului sezon, Arena JiB.

Publicitate

Soarele, traseul și muzica aleasă de Dj Funky Drop au adus voie bună și “riding” de calitate în acest prim concurs al sezonului. Concurenții s-au bucurat de o zi minunată și un set-up care cerea progres, iar progresul a venit. Trickuri date în premieră, motivație și curaj, o zi pe cinste care va rămâne în sufletul scenei de freestyle din Romania.
Echipa Păltiniș Arena a pregătit concurenților un traseu la baza pârtiilor, format din “kink combo rail” 5 m drept și 6m in pantă, urmat de “fat-box-up” și “spine”. Sesiunea de antrenamente a decurs bine, fără incidente. Participanții s-au obișnuit cu elementele timp de mai bine de 3 ore, după care s-a refinisat traseul pentru a fi perfect la momentul finalelor. În calificări, concurenții avut tot traseul la dispoziție pentru a impresiona juriul cu trickuri tehnice pe durata unei ore întregi. Astfel, pentru finalele concursului Arena JiB, s-au calificat 10 snowboarderi și 4 schiori, care au avut 10 încercări pentru a reuși cel mai bun trick pe kink- combo-rail lul de 11m. Trickurile au curs și au crescut ca și tehnică și creativitate încă după prima rundă de finale. 

Podium Ski: 
1 Ștefan Mirescu cu “Disaster pretzel out”
2 Antal Marton cu “Slide Frontswap to switch”
3 Lazlo Szocs cu “Slide bs 270 out”

Best trick ski, din sesiunea de calificări:
Ștefan Mirescu cu “Unatural slide bs 270 out”.

Podium Snowboard fete:
1 Mihaela Suciu
2 Alexandra Neagu
3 Irina Iordache 

Podium Snowboard băieți:
1 Gabriel Andrei, cu transfer fs 270 in to front board-slide.
2 Peter Tăpălagă, cu 50-50, 360 out to tap.
3 Adrian Pop, cu switch 50-50 to Slide 270 out.

Best Trick la snowboard din sesiunea de calificări:
Peter Tăpălagă, switch lip-slide 270 out.

Arbitrul la ski a fost Radu Fărcășanu, fondator “Freeski Romania”. La categoria snowboard, unde “bătălia” a fost acerbă, arbitrii au fost Dan Anton și Vladimir Brezovski. Premiile pentru toate categoriile de concurs au fost oferite de către magazinul H2O. Best Trick la snowboard și ski, din sesiunea de calificări au fost premiați, pe lângă produse oferite de către magazinul H2O și cu ochelari de soare Red Dot Extreme direct de către Music nation. Toți schiorii de pe podium au primit și produse  oferite de “Freeski Romania”.

Petrecerea Get United a început imediat după ceremonia de premiere a concursului Arena JiB. Dj ABASC, „only good vibes”, a ținut în mișcare cu ritmuri de dans pe toți participanții de la concurs și pe toți prietenii Păltiniș Arena care au celebrat deschiderea unui nou sezon de iarnă pe data de 1 Decembrie la Get United, în ApresSki barul de la baza pârtiilor Complexului de schi și agrement Păltiniș Arena.

Mulțumim pentru colaborare : Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, Serviciului de Ambulanță SERCAL și SVS Security.
Sponsori ai evenimentului: Red Bull Romania și Magazinul H2O.
Partener media: Kiss FM.

Mai multe fotografii: https://we.tl/t-VVPZbxkadO
Raw footage pentru TV: https://drive.google.com/file/d/1SORB9zypgDGeJdRlceX7zaboEdFx-p_Y/view?usp=sharing

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)