spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Tabăra de jurnalism de date și storytelling. Cu Rob Gebeloff de la The New York Times, Ruxandra Hurezean și Crina Boroș

Știri din Județ

Publicitate

Au început înscrierile pentru tabăra de formare a abilităților de jurnalism de date și storytelling susținută de Rob Gebeloff, de la The New York Times, Crina Boroș și Ruxandra Hurezean.


Tabăra va avea loc la București, în perioada 25-27 ianuarie 2024.

Ca parte a proiectului „Democrația la pătrat: Uniți pentru schimbare”, Freedom House România și Expert Forum sponsorizează participarea a 15 candidați.

Tabăra de pregătire este menită să îmbunătățească abilități digitale în domeniul jurnalismului de date și de investigație. De asemenea, vor fi prezentate tehnici de storytelling, care ne ajută să transformăm datele într-o poveste care să atragă cititorii/privitorii.

Tehnicile sunt predate pe parcursul a 2 zile, într-un ritm lent și prin implicarea directă a participanților.

Despre formatori:

Rob Gebeloff este reporter senior de date la The New York Times, lector la Universitatea Columbia și finalist al Premiului Pulitzer.

Crina Boroș este reporter independent premiat, publicat de Reuters, BBC, Unearthed (Greenpeace), mentor al JournalismFund și formator internațional de jurnalism de date.

Ruxandra Hurezean este jurnalistă multipremiată și autoarea a șapte cărți de non-ficțiune.

Tabăra de pregătire este deschisă tuturor. Este extrem de utilă pentru cei care vor să devină jurnaliști de top, inclusiv reporterilor aflați la începutul carierei.

Cursul va fi urmat de un seminar online de 2 zile cu Crina Boroș și Ruxandra Hurezean, în care participanții vor lucra pe articole, astfel încât să-și întărească abilitățile practice de lucru cu informații actualizate despre evenimente sociale relevante, bazate pe date publice, dar și cu tehnici de prezentare atractive pentru public.

Pentru a fi acceptat în program, vă rugăm să trimiteți un CV și 2 propuneri de subiecte care să fie transformate în articole, la office@freedomhouse.ro.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor: 10.12.2023.

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă