spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Elevii şi profesorii Colegiului Agricol din Sibiu au celebrat Ziua Națională a României

Știri din Județ

Publicitate

Zilele trecute, sub genericul ”Uniți în cuget și-n simțiri”, elevii şi profesorii Colegiului Agricol sibian, alături de invitaţii lor, au luat parte, în incinta liceului, la o activitate artistică dedicată zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, eveniment care a fost deschis prin cuvântul doamnei director Popoviciu Mihaela Sabina, care a urat celor prezenţi să continue să menţină aprinsă scânteia curiozității şi cunoaşterii elevilor și să o modeleze pe o fundație bazată pe curaj, perseverență și corectitudine, amintind cât de important este să fluturăm cu onoare drapelul nostru românesc și să fim mândri că suntem români patrioţi, oriunde ne-am afla.


Manifestările au debutat într-o atmosferă solemnă, cu intonarea Imnului Național de către corul școlii, după care doamna profesoară de istorie, Popa Mariana, a făcut o incursiune în timp a evenimentelor care au dus la înfăptuirea Marii Uniri, îndemnând auditoriul la un moment de aducere aminte a tuturor celor căzuţi pe câmpurile de luptă, care au apărat cu preţul vieţii şi al onoarei poporul român.

Doamna profesoară de discipline tehnice, Sandu Anca, inițiatoarea și coordonatoarea acestui proiect educațional dedicat zilei de 1 Decembrie, a mărturist faptul că, atâta timp cât credința strămoșească, tradiția portului, a cântecului și dansului popular le vom face cunoscute dincolo de satul românesc şi le vom transmite din generație în generație, vom rămâne veșnic cu adevărat români, cu inimile aprinse de iubirea pentru ţară: „Bucuria frumoaselor tradiții și a culturii acestui minunat neam românesc trebuie să rămînă veșnic întipărită în mintea țăranului român, și nu numai, precum şi în mintea fiecăruia, de la mic la mare, deoarece toți avem aceleaşi rădăcini şi rosturi.

Îmbrăcați în straie populare românești, barcienii nu au uitat de cântecele patriotice, de jocurile populare și de poeziile închinate neamului românesc. Așadar, elevii claselor a IX-a B, a IX-a C, a X-a A, a X-a E, a XI-a C, a XI-a E, a XII-a D au reușit să aducă un gram de mulțumire țării noastre prin cântece tradiţionale și recitare de poezii patriotice, iar elevii membri ai Ansamblului Ceata Junilor, coordonați de către Sas Alesea și Sas Ovidiu, au completat privirile şi inimile celor prezenţi cu o suită de jocuri populare din Mărginimea Sibiului.

Pe holurile Colegiului Agricol sibian au răsunat, aşadar, cântece patriotice precum ”Treceți batalioane române Carpații”, ”Prin munții noștri tulnice sună”, ”Măi române, românaș”, ”Transilvanie frumoasă”, ”Cântă cucu’ bată-l vina”, ”Vin români la Alba”, iar elevii și profesorii şcolii au fost călători, pentru câteva ore, printre tradiții și au demonstrat, cu mândrie, că sunt nişte români adevăraţi.

Ne sărbătorim anul acesta îndeplinirea obiectivelor naționale fundamentale pe care națiunea noastră și le-a definit în tumultul istoriei. Mai mult decât atât, prin horă – dansul nostru tradițional – transmitem mesajul lnostru de unitate și frățietate”- a declarat prof. coordonaror al activităţii, Sandu Anca.

Ținându-se de mâini, elevii și cadrele didactice s-au unit într-o horă mare, tricoloră, menită să strângă prietenii laolaltă și să bucure inimile, impulsionându-ne să ne sărbătorim reciproc în continuare reuţitele academice și bătăliile câștigate pe câmpul vast al educației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă