spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ruxandra Cibu (USR Sibiu) cere Primăriei Sibiu să retragă complet propunerea de Regulament al parcărilor: „Sibienii nu au suficiente locuri de parcare în acest moment” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Ruxandra Cibu Deaconu, președintele filialei USR și consilier județean a transmis către mass media următorul comunicat de presă:


În urmă cu aproximativ o lună am decis să organizăm la sediul USR Sibiu o dezbatere publică pe tema Regulamentului de administrare a parcărilor din Sibiu, pus în consultare de Primăria Sibiu, pentru a afla care este poziția locuitorilor orașului. Ei sunt cei care vor fi afectați direct de astfel de măsuri și ei trebuie să fie primii care să își spună cuvântul.

Interesul sibienilor a fost unul foarte mare, am scris la momentul respectiv despre asta, însă după acea întâlnire, împreună cu cei patru consilieri locali, Diana Mureșan, Plesciuc Ioan, Ionut Ghise și Raul Andrei Apostoiu, alături de echipa USR Sibiu, am început să analizăm și să sistematizăm propunerile făcute de sibieni. Câteva elemente importante au reieșit din acele discuții aprinse, toate foarte bine argumentate, iar în final a ieșit la suprafață o concluzie foarte clară: nu este contextul urbanistic potrivit pentru impunerea unor taxe pe locurile de parcare de domiciliu actuale.

Trebuie să fim foarte bine înțeleși. Domeniul public trebuie protejat și utilizat în mod eficient. Domeniul public nu este un fel de „țara nimănui”, unde fiecare face ce vrea, dar numărul limitat de locuri de parcare din Sibiu nu ne dă voie în acest moment să pornim o luptă absurdă între oameni, între cine plătește mai mult și cine nu.

Nu-i putem împinge pe sibieni să se încaiere pe locurile existente sau, și mai grav, pe un număr și mai redus de parcări, după ce o parte dintre ele vor fi închiriate.

Din acest motiv, considerăm că actuala propunere de Regulament al parcărilor este complet greșită, fiind total ineficient să încercăm să o corectăm. Este mult mai rațional ca Primăria Municipiului Sibiu să înceapă să elaboreze un nou regulament, care să răspundă câtorva principii care au reieșit din dezbaterea organizată de USR Sibiu cu locuitorii Sibiului, pe care le vom transmite primăriei:

1. Să nu impună taxe pentru locurile de parcare de domiciliu, până nu vor fi construite mai multe locuri de parcare.

2. Să reglementeze foarte clar dreptul de parcare exclusiv pentru persoanele domiciliate în zona în care se află locurile de parcare, pe timpul nopții.

3. Să permită parcarea pe timpul zilei, într-un interval de timp rezonabil, a vehiculelor aflate în tranzit.

Sunt de părere că Sibiul are nevoie de dezvoltare clară pe trei direcții principale, Transport/Infrastructură, Educație și Sănătate, iar dezvoltarea spațiilor alocate parcărilor de reședință face parte din prioritățile pe care orașul nostru trebuie să le urmeze.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă