spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Cel mai mare eveniment Gen Z din România, la București, organizat de europarlamentarul Nicu Ștefănuță (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul Nicu Stefanuță (Grupul Verzilor/ ALE) a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Vă invităm la un eveniment deosebit, dedicat discutării problemelor actuale cu care se confruntă tinerii din România. Sub genericul „Gen, Egalitate! Drepturile Tinerilor din România”, evenimentul va avea loc la Apollo 111, începând cu ora 16:00 și până la ora 19:45, pe data de 8 decembrie.

Evenimentul va aduce în prim-plan următoarele teme relevante: 

Participanții vor avea oportunitatea să participe la 2 paneluri de discuție facilitate de lideri de opinie ai generației și specialiști cheie, să întâlnească și să asculte părerile și experiențele invitaților speciali: Faiăr, Aluziva, Anca Broască, Alina Dumitriu, precum și a europarlamentarului Nicu Ștefănuță.

1. (In)egalitatea burselor Erasmus, accesul la locuințe & transport: O analiză detaliată asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii români în ceea ce privește accesul la educație și la facilitățile de transport și locuință.

2. Depresia, lupta unei generații: Un panel dedicat discuției despre sănătatea mentală a tinerilor, propunând soluții pentru combaterea stigmei și asigurarea accesului liber și gratuit la terapie.

„Cred în tinerii României, că ei au forța de a schimba în bine România. Problemele cu care se confruntă ei sunt fără precedent, și este de datoria noastră a politicienilor să îi ascultăm și să căutăm soluții, de la bursele Erasmus+ mai mari, la chirii mai ieftine și locuri în cămine mai multe pentru studenți, la problemele de la locul de muncă, sănătatea mintală și burnout, și binînțeles toată anxietatea legată de viitor, schimbări climatice. Ne propunem o discuție caldă, deschisă în care să creem punți și dialog pentru acțiuni concrete în politică.” a declarat Nicu Ștefănuță

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă