spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Localităţile Cristian, Miercurea Sibiului şi Slimnic vor avea o capacitate crescută de procesare a apelor uzate cu sprijinul fondurilor europene

Știri din Județ

Publicitate

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat miercuri, 06 decembrie 2023, contractul pentru CL 17 – Stație de epurare ape uzate menajere în Cristian (Lot 2) şi CL 17 – Stații de epurare ape uzate menajere în Miercurea Sibiului şi Slimnic (Lot 3), parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”.


Cu ajutorul fondurilor europene, prin intermediul lucrărilor prevăzute în cadrul Lotului 2, locuitorii din Cristian vor beneficia de modernizarea şi extinderea stației de epurare a apelor uzate pentru a deservi 5.400 de locuitori echivalenți. Reabilitarea stației presupune atât modernizarea proceselor de epurare mecanică şi biologică și tratarea nămolului, cât și adăugarea unui sistem eficient de automatizare și monitorizare a procesului de epurare. De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativa și vor fi refăcute instalația de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică.

În urma realizării lucrărilor aferente Lotului 3, oraşul Miercurea Sibiului va avea o staţie nouă de epurare ape uzate cu o capacitate de 5.451 locuitori echivalenți, iar staţia existentă de epurare din comuna Slimnic va fi modernizată şi extinsă pentru a deservi nevoile actuale şi viitoare ale locuitorilor (capacitate nouă: 2.500 locuitori echivalenți).

Construirea stației de epurare din Miercurea Sibiului va viza atât epurarea mecanică, biologică și tratarea nămolului, precum și instalarea unui sistem modern de automatizare și monitorizare a procesului de epurare. De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativă, o hală tehnologica, o instalație de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică. Reabilitarea stației de epurare ape uzate din comuna Slimnic va permite retehnologizarea treptei de epurare preliminară, a treptei de epurare biologică, o nouă treaptă de tratare nămol şi introducerea unui sistem modern de automatizare şi monitorizare a întregului proces.

Lucrările de modernizare şi extindere pentru Lotul 2 şi Lotul 3 vor fi realizate de către Asocierea Matei Construct Construcţii Speciale SRL, Dimex 2000 Company SRL şi UTB Envirotec Zrt/SA. Valoarea lucrărilor aferente Lotului 2 este de 15.189.156,50 lei fără TVA, şi respectiv de 23.059.733 lei fără TVA, pentru Lotul 3. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 72 de luni.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă