spot_img
9.1 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Doliu în baschetul sibian

Știri din Județ

Publicitate

Fondatorul echipei de baschet CSU Sibiu, Flaviu Stoica a murit după o lungă suferință. Reprezentanții clubului sibian au transmis un mesaj. Flaviu Stoica a fost primul antrenor al echipei de baschet Olimpia Sibiu, cea dintâi formație de bachet a Sibiului.

Publicitate

Stoica e numit de suporteri ”părintele baschetului sibian” și este omul care a pus bazele baschetului sibian, după ce, în anul 1971 a format echipa care în timp a devenit CSU Sibiu. Printre jucatorii care au facut parte din acea formatie se numara: Mircea Vulc, Viorel Răduț, Ion Popescu, Mihai Dincă, Ghiță Giurgiu, Ioan Banciu, Dan Cristescu, Aurel Preda, Anatolie Podvarcu sau Dan Brândașu.

Federația Română de Baschet a transmis oficial condoleanțe familiei îndoliate și iubitorilor baschetului de pe Cibin.

Redăm mai jos mesajul celor de la BC CSU Sibiu:

Astăzi, familia galben-albastră a amuțit și s-a cutremurat!

De astăzi suntem mai puțini, căci cel care ne-a dezvăluit frumusețea baschetului, cel care s-a încăpațânat în urmă cu mai bine de 50 de ani si a insuflat în echipa noastră nu doar abilități sportive, ci și un spirit de luptă și perseverență în fața provocărilor a plecat dintre noi.

Flaviu Stoica, fondatorul echipei noastre de baschet a transformat echipa, în urmă cu 52 de ani, într-o forță a spiritului și camaraderiei… și a făcut-o prin pasiunea sa pentru joc și viziunea de a aduce speranță în inimile tinerilor.

În 1971, el a deschis ușile baschetului pentru tinerii din Sibiu, oferindu-le o șansă să strălucească și să-și descopere potențialul. Astăzi, ne uitam în jur și vedem o comunitate unită prin pasiunea pentru baschet, o moștenire vie a lui Flaviu Stoica.

Cu inimile pline de recunoștință și respect, onorăm memoria sa și promitem să continuăm să ducem mai departe flacăra pe care a aprins-o în inimile noastre.

Drum lin către stele, Flaviu Stoica, vei rămâne mereu în sufletele noastre, iar terenul de baschet va fi mereu locul unde amintirea ta va trăi în fiecare aruncare la coș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ