spot_img
15.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Acțiuni filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Departamentul Social-filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu) organizează în această perioadă premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului mai multe acțiuni filantropice în Sibiu si împrejurimi, prin care se oferă daruri şi sprijin material mai multor categorii de persoane vulnerabile, aflate în îngrijirea unor instituții sociale de stat sau bisericești, spitalizate sau aflate în sânul unor familii în risc social.


Primii vizitați au fost copiii și tinerii din Centrele de plasament „Prichindelul” și „Speranța” din Sibiu, cei din Casa de tip Familia „Dalia” si cei din Centrul „Noi Orizonturi” ai Asociației Soborul Sf. Arh. Mihail si Gavriil, filială a AFOS, care au primit pachete de alimente și dulciuri, produse sanitare, potrivite vârstei și situației lor sociale sau medicale. De asemenea, beneficiarii serviciului de livrare a mesei calde a AFOS au primit si ei daruri in preajma sarbătorii Sf. Nicolae.

Cu sprijinul unor sponsori si prin acțiunile de strângere de fonduri, alimente, jucării sau îmbrăcăminte ale elevilor, precum cele de la Școala Gimnazială nr. 18 din Sibiu sau de la Școala Gimnazială din Cristian, jud. Sibiu, este în desfășurare o  campanie extinsă de dăruire către numeroase familii care au primit si vor primi ajutoare financiare, alimente, medicamente si îmbrăcăminte la sediul Departamentului sau la domiciliul lor.

În ultima perioadă zeci de persoane de diferite categorii sociale, oameni ai străzii, copii sau vârstnici aflați în situații dificile au beneficiat de profilaxie dentară, de consultații și lucrări gratuite din cadrul Cabinetul Stomatologic al AFOS.

„Îi binecuvântăm pe copiii încercați de boală în această perioadă și îi asigurăm pe părinții acestora, cât și pe cei care îi îngrijesc în spital sau acasă de grija noastră și de rugăciunea din comunitățile bisericești. Suntem fericiți când facem o bucurie unui copil și nădăjduim ca Dumnezeu să le aline suferința și fiecare dintre ei să se întoarcă deplini sănătoși în familiile lor”.

Acțiunile filantropice vor continua săptămana viitoare cu vizitarea unor secțiilor spitalicești sau asociații de persoane cu probleme de sănătate, grădinițe sau centre pentru vârstnici. De asemenea întâlnirile cu tinerii continuă prin implicarea in activități nonformale ale consilierilor AFOS.

Marți la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu, concertul, eveniment al OTS va prilejui si campania națională de strângere de fonduri ”Ajută un bătrân să zâmbească” a Federației Filantropia din care face parte si AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu).

Fie ca bucuria dăruirii să cuprindă pe cât mai multi prin Dumnezeu care lucrează prin dragostea Sa în toți!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă