spot_img
11.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Scandal de proporții în USR Cisnădie

Știri din Județ

Publicitate

După ședința de Consiliu Local Cisnădie de astăzi a izbucnit un scanal de proporții în rândul organizației USR Cisnădie. Motivul a fost votul dat de consiliera locală USR, Rodica Velțan în favoarea vânzării de terenuri publice, alături de consilierii celorlalte partide. USR Cisnădie s-a opus vehement acestei vânzări. Velțan a motivat votul prin negocierea aprobării unor proiecte ale USR cum ar fi parcul fotovoltaic și o secție de vot în Cartierul Arhitecților. După ședință Rodica Velțan și-a prezentat demisia din USR. Este al treilea consilier local USR care demisionează.

Publicitate

Organizația USR Cisnădie este în derivă. Al treilea consilier local și-a dat astăzi demisia din funcția pentru care a fost ales. Rodica Velțan a fost și candidat al partidului la funcția de primar în anul 2020.

USR Cisnădie despre Velțan: A votat, contrar așteptărilor și deciziilor din filială

Organizația USR Cisnădie a transmis un comunicat în această seară, în care prezintă situația:

„În urma ședinței din 12 decembrie a Consiliului Local Cisnădie, filiala locală a USR precizează că Rodica Velțan, consilier local USR Cisnădie, a votat, contrar așteptărilor și deciziilor din filială, pentru vânzarea unor terenuri ale orașului.

Această poziție vine în contradicție cu principiile pe care USR Cisnădie le-a susținut constant: opoziția față de vânzările inutile de terenuri care nu contribuie la dezvoltarea comunității, ci doar acoperă anumite găuri din buget.

Colega noastră a încercat să negocieze și să obțină avantaje pe termen lung pentru oraș, inclusiv secții de vot pentru cartierul Arhitecților și sprijin pentru două proiecte importante pentru bugetul din 2024, trecând peste dorințele colegilor de partid și ale comunității. Astfel, proiectul de vânzare a terenurilor a trecut.

Totuși, dorim să subliniem că USR Cisnădie rămâne ferm angajat în apărarea intereselor comunității și în promovarea unei viziuni de viitor pentru orașul nostru. În urma acestui eveniment, colega noastră și-a anunțat demisia din USR Cisnădie.”

O negociere de voturi pentru dezvoltarea durabilă a orașului

Rodica Velțan nu a dorit să facă astăzi declarații de presă. Ea a votat pentru vânzarea unor parcele de teren public prin licitație. La ședința anterioară de Consiliu Local Cisnădie, de la finele lunii noiembrie, proiectele respective au fost retrase de pe ordinea de zi. USR Cisnădie a anunțat că se opune categoric oricărei vânzări de terenuri.

Primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja a argumentat necesitatea vânzării pentru a continua proiectele mari de infrastructură începute în oraș. Printre acestea se numără refacerea sistemului public de iluminat, modernizarea străzilor, mai ales după lucrările ample de refacere a rețelei de apă și canal, introducerea în subteran a cablajelor aeriene, dar și racordarea la utilități a noului cartier dintre Cisnădie și Cisnădioara.

Tot în aceeași ședință, două proiecte referitoare la un viitor parc fotovoltaic al orașului, susținute de USR, au fost votate și de consilierii celorlalte partide.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai