spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Vernisajul expoziției „Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane”, vineri la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 15 decembrie, ora 17:00, va avea loc deschiderea proiectului „Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane”. Evenimentul se va desfășura la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu.


Expoziția: Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane

Artiști: Ovidiu Baron – poet, Andrea Bernath – artist plastic

Curator: Alexandra Runcan

Locația: Muzeul de Artă Contemporană, strada Tribunei numărul 6

Vernisaj: Vineri, 15 decembrie ora 17:00

Perioada: 15.12 .2023 – 14.01.2014


Proiectul se concentrează în jurul unei serii de desene realizate de Andrea Bernath pentru poeme semnate de Ovidiu Baron. Cei doi protagoniști ai proiectului au debutat în această formulă în urmă cu doi ani, în cadrul Festivalului Astra Poetic, ajungând la finele acestui an și pe simezele Muzeului de Artă Contemporană din Sibiu.

Poezia și artele vizuale, medii de exprimare ce rareori își dau răgaz să se întrepătrundă voit, devin pentru cei doi pretexte pentru a experimenta capacitatea imaginii, de a cuprinde atât mental, cât și vizual un discurs narativ. De la simbolismul liric până la desenul suprarealist, mesajul poetic parcurge o nouă etapă de criptare, de această dată în viziunea unui artist plastic. În acest sens, își găsește locul în titlu sintagma „ilustrații răzvrătite”, căci abordarea grafică întreprinsă de Andrea creează mai degrabă o imagine sinoptică a poemelor ilustrate, părând uneori a se plasa în antiteza calmului contemplativ al versurilor cuprinse în volumul „Siluete oarbe dansează”, semnat de Ovidiu Baron.

Dacă lucrările de artă vor sta îmblânzite pe simeze, poezia va crea iluzia unei experiențe imersive în recitalul susținut de actrița Raluca Silvia Pavel la finele vernisajului, urmând ca mai apoi, interpretarea  acesteia să rămână custode al expoziției în montajul video realizat de Florin Păun.

Cu gânduri bune și emoții constructive, artiștii, cât și organizatorii vă încurajează la sfârșitul săptămânii să vă destindeți… fără teamă! iluziile le-am îmblânzit!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda